Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Telefonlar İçin 'Gizlilik Modu'nun Patentini Aldı

Microsoft, Telefonlar İçin 'Gizlilik Modu'nun Patentini Aldı

ATKN
20.01.2015 - 10:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sinemaya girdiğimizde veya uyurken telefonu sessize almayı unutabiliyoruz. Bu durum, sinema salonundaki öksürüklerin telefondan çıkan sesle doğru orantılı olarak artmasına veya derin bir uykudan uyanmamıza neden olabiliyor. Microsoft’un yeni aldığı patent ise bu sorunu zahmetsiz bir şekilde çözmeyi amaçlıyor.

Söz konusu patent, telefonların bulunduğunuz yeri algılayarak o duruma göre farklı modlara geçmesine olanak tanıyor. Örneğin bir toplantıya gidildiğinde akıllı telefon o mekanı algılayarak sesini ve ışığını kapatabiliyor. Cihaz yer tespitini GPS, NFC veya WiFi ağı üzerinden gerçekleştiriyor. Hatta takvimde o güne özel bir işaretleme yaptıysanız günün şartlarına göre telefonu gizli moda geçirebiliyor.

Android tabanlı launcher uygulamalarında bu tip özellikler bulunsa da Windows Phone‘da böyle bir özelliğin yerleşik olarak bulunma ihtimali dikkat çekiyor. Teoride gayet işe yarar gibi duran patentin gerçeğe dönüştüğü takdirde günlük yaşama neler katabileceğini görebilmek için ise bir süre daha beklemek gerekiyor. Microsoft’un bu teknolojiyi kullanmak için mi, yoksa rakiplerine kaptırmamak için mi aldığı ise henüz bilinmiyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/microsoft-telef...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0