Görüş Bildir
Haberler
MGK'dan Fişlemeye Yalanlama

MGK'dan Fişlemeye Yalanlama

adem kara
04.12.2014 - 10:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

MGK Genel Sekreterliği bazı medya organlarında MGK'da tüm cemaatlerin örgüt kapsamına alınıp kodlandığı haberlerinin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Son günlerde bazı basın-yayın organlarında 30 Ekim 2014 tarihli MGK Toplantısı'nda bütün cemaatlerin örgüt kapsamına alınarak kodlandığına dair haber/yorumların yer aldığı tespit edilmiştir. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır.' denildi.

30 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride, 'paralel yapı' ifadesi ilk kez yer almıştı. Bildiride, 'Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır' denilmişti.

Son günlerde Gülen Cemaati'ne yakın bazı yayın organlarında, söz konusu toplantıda, 'bütün cemaatlerin ‘legal görünümlü paralel yapı’ olarak kabul edildiği' iddiası yer almıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mgk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0