Görüş Bildir
Haberler
Mezunlar bilir:Mezuniyet sonrası yaşayacağınız 9 şey

Mezunlar bilir:Mezuniyet sonrası yaşayacağınız 9 şey

1.Karmakarışık duygular hissedersiniz.

Mezun olduktan sonra  çok hızlı duygu değişimleri yaşarsınız.Okul bitti diye sevinirsiniz,arkadaşlarınızdan uzaklaşacağınız için üzülürsünüz,iş bulma konusunda strese girersiniz ,bulamayacağım diye karamsar tutumlar sergilersiniz.Şimdi ne  olacak?,Napacağım ben? Kafanızda dönüp dolaşır. Mezuniyet sonrası karmakarışık geçen bir dönem,Sende milyonlarca mezun insan arasına hoş geldin .

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.İş mi arasam?

Eğer öğrencilik yıllarında staj gibi bir deneyimin olduysa az çok iş hayatına dair bir izlenimin olabilir Ancak  böyle bir deneyimin olmadıysa ,öğrencilik yıllarında da ileride napacağına dair düşünmediysen uzunca bir vaktini ne istediğini düşünmekle yaşayacaksın.

3.İş ilanı yayınlayan sitelere üye olmak.

İş uğruna bir sürü cv  hazırlayıp bir sürü siteye üyelik yapacaksın,ilanları takip edeceksin.İş aramak sabır gerektiren bir süreç.Karşına en çok çıkan ifade deneyimli eleman olacak yılma devam et.

4.Peki mülakatlar?

İş yerlerinden gelen bir maile, bir telefona hemen sevinme çünkü her şey yeni başlıyor.Özellikle yeni mezunlar için iş görüşmeleri pek beklenen şekilde geçmiyor.İş görüşmelerinde bambaşka insanlarla karşılaşman olası bir genelleme yapmak uygun olmasa da ,ben neden buradayım sorusunu kendine yöneltebileceğin zamanların olacak.Gittiğin yerlerde kılık kıyafetine karışan,daha mülakatta uygunsuz ifadeler kullanan,tecrübesizsin iş hayatına dair bir fikrin yok diye seni küçümseyen insanlar olacak.Yılma

4.Parasız kalmak

Şehrin bir ucucundan öbür ucuna iş aramak uğruna gitmeler,iş görüşmesi için bir iki parça üstüme bir şey alayım derken cebinde pek bir şey kalmayacak.Öğrencilik hayatınız bitince paranın otomatikman cebinize girdiğini düşününen insanlar aah onlar.

5.Arkadaşlar?

Üniversite hayatını başka şehirde yaşadıysan mezun olup ailenin yaşadığı şehre döndüğünde pek arkadaşın olmayacak,liseden, çocukluk arkadaşlarını ya evlenmiş ya çalışmaya başlamış ya taşınmış  halde bulacaksın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Akrabaların soruları

Ee Ne oldun şimdi sen ?,Muhteremin oğlu da memur olmuş.,Ee var mı birisi?,Bankaya başvursana ,polisliğe başvursana,kpss ye girsene  gibi bir sürü çözüm yolu sunacaklar.Sabır

7.Kararsızlık evresi

Üniversiteye gitmeyen arkadaşlarının cocuklarının fotograflarını begenmek,acaba okumasa mıydım?,Başka bölüme mi gitseydim,Şimdi napsam? iş de bulamıyorum ,askerliği mi cıkarsam aradan?,Acaba ben de mi evlensem ? sürekli bir cıkış yolu arama ve bulamama.

8.Kendine başka uğraşlar bulma

Hobi edinmek: dil öğrenmeye başlamak ,fotoğraf çekmek,bitki yetiştirmek,örgü örmek,bir şeyler yazıp cizmek,dikiş dikmek,dinlemediğin müzikler dinlemek ,okumadığın bilmediğin kitaplar okumak ,yemek yapmak...Bu evre belki en güzel evre ,kendi yeteneklerini keşfettiğin ortaya bir şeyler çıkarabildiğin biraz huzur bulduğun evre.

9.Yılmamak

Yılmadan devam ettiğin müddetçe kendi emeğini ,azmini göreceksin.İş aramalarının sonucunda hiç bir yere varamsan da bu dönemde verdiğin mücadele seni güçlü kılacak kendine inancını ,saygını ,hayata dair umutlarını,yapabileceklerini,yeteneklerini kaybetme ve hiç ama hiç yılma.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın