Görüş Bildir
Haberler
Metrobüs Davasında Topbaş'a Beraat

Metrobüs Davasında Topbaş'a Beraat

adem kara
03.06.2014 - 12:44

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs alımlarında belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Topbaş hakkında üç yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesinde, 'metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı'' iddiasıyla yargılandığı davada, beraat etti.

Kadir Topbaş ve diğer 19 sanık hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede “İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımda, belediyenin zarara uğratıldığı, bundan da Topbaş'ın sorumlu olduğu” iddia edilmişti. İddianamede, Kadir Topbaş'ın 'görevi kötüye kullanma' suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Topbaş’ın duruşmalara katılmaması üzerine 4 Şubat’ta mahkeme, belediye başkanının bir sonraki duruşmaya da gelmemesi durumunda 'zorla getirilme' kararı verileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/met...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0