Görüş Bildir
Haberler
Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı

Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı

Onedio Medya
08.01.2015 - 14:57 Son Güncelleme: 08.01.2015 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

 19 yıl önce polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe, mezarı başında anıldı.

Anma sırasında, dün Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı kınanırken, Göktepe’yi öldürün zihniyetle, Charlie Hebdo saldırısını yapanların aynı olduğu vurgulandı.

Metin Göktepe’nin Esenler Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleşen anma törenine annesi Fadime Göktepe başta olmak üzere çok sayıda gazeteci arkadaşı, sanatçı Ferhat Tunç, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci Ahmet Şık gibi isimler katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle anmaya gelemeyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’nun mesajı okundu.

JE SUİS CHARLİE DÖVİZLERİ AÇILDI

Anmada bir konuşma yapan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Paris’de Charlie Hebdo’ya yönelik düzenlenen saldırıya değinerek, “Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı aslında Metin Göktepe’ye yapılan saldırının bir benzeriydi. Aynı kafanın barbarlığı, aynı kafanın bir saldırısıydı. O yüzden de burada, ‘hepimiz Charlie’yiz’ diyoruz. Orada ölen herkesi saygıyla anıyoruz” dedi. Anmaya gelenlerden bazıları ‘Je Suis Charlie’ (Ben Charlie’yim) yazılı dövizler taşıdı.

'ADIMIZ HER ZAMAN YAŞAYACAK'

Gazeteci Ahmet Şık da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“19 yıl önce Metin’i işkencede devlet adına öldüren zihniyetle, Metin’den önce Kürt meslektaşlarımızı öldüren zihniyet arasında, Uğur Mumcu’yu katleden zihniyetle Hrant Dink’i aramızdan alan zihniyet arasında, Paris’teki meslektaşlarımızı aramızdan alan zihniyet arasında pek bir fark yok. Bugün biz ‘hepimiz Metiniz’ diyoruz, Dünyanın farklı yerlerinde ‘hepimiz Charlie’yiz’ diye de bir slogan yükseliyor.”

Gazetecilik yaparken önlerinde iki seçenek bulunduğunu Belirten Şık, “Bizler gibi düşünen bütün arkadaşların önündeki seçenek belli. Ya kötülerle kötü bir hayat sürüp kötülüğün zulmüne ortak olacaksınız. Ya iyilerle herkesin iyiliği için mücadele edeceksiniz. Ya Metin kalemi kırılmaya çalışıldığı halde yaşıyorken Metin olacaksınız. Ya da iktidarın zulmüne ortak olarak soluk alıp veren leşler olacaksınız. Bizim tercihimiz belledir. Her zaman mücadele edeceğiz ve adımız yaşayacak” dedi.

ANNELERİN GÖZYAŞI

Anma sırasında Fadime Göktepe rahatsız olduğu için konuşma yapmadı. Göktepe, “Metin’in arkadaşları gazetecilere hepsine selam ediyorum. Hepimiz birer Metinsiniz” dedi.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, “Gazeteciler hala öldürülüyor. Hala çocuklar öldürülüyor. İki üç gün önce 14 yaşında bir çocuk daha öldürüldü. Halen ölümler, halem ölümler” diye konuştu. Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç, Metin Göktepe için yazdığı ‘Metinim Sen Ölme’ adlı ağıtı okudu. Bu sırada Fadime Göktepe ve Gülsüm Elvan gözyaşlarını tutamadı. Anma sonrası Göktepe’nin mezarına karanfil bırakıldı. Fadime Göktepe ayrılarken oğlunun mezar taşını öptü.

Özkan ARSLAN / İSTANBUL, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0