Görüş Bildir
Haberler
Mersin'de Yeni Otogar 30 Agustos'ta Açılacak

Mersin'de Yeni Otogar 30 Agustos'ta Açılacak

Necati Öztürk
06.08.2014 - 19:11 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 19:52

Önceki yönetim zamanında temeli atılan ve inşaatı başlatılan yeni otogarı, görevi devraldıkları süre içinde incelediklerini ve bazı eksiklikleri tespit ettiklerini kaydeden Başkan Kocamaz, 'Bu eksikleri geride kalan 3 ay içerisinde yoğun bir çalışmayla tamamladık. Şu sıralar yeni otogarın çevre düzenlemesi ile asfaltlama işlemi yapılıyor. Bu çalışmaların da 2 hafta içerisinde sona ermesiyle birlikte, 180 dönümlük arazi üzerine kurulu olan yeni otogarı inşallah 30 Ağustos’ta halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz.' diye konuştu.

Mersin’in büyüyen ve gelişen nüfusunu, mevcut otogarın karşılamadığının ortada olduğunu ifade eden Kocamaz, 'Mevcut otogardan kapasite olarak 3 kat büyük ve 40 adet perona sahip olan yeni otobüs terminali, inşallah Mersinlilerin ve Mersin’e dışarıdan gelen misafirlerin rahat etmesini sağlayacak.' dedi. Yeni otogarın, bulunduğu konum itibarı ile otoyol bağlantısının da olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, 'Böylece otobüsler şehrin içine hiç girmeden, doğrudan otoyola girecek ve bu durum şehir içerisindeki trafiğin biraz daha rahatlamasını sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.

Yeni otobüs terminalinin faaliyete girmesiyle boşalacak olan mevcut otogarın yeri ile ilgili olarak da düşünceleri olduğunu sözlerine ekleyen Kocamaz, 'Mevcut otogarın yerine yine belediyemize ait kültür ve sosyal ağırlıklı tesisler kurma projemiz var. Bununla ilgili olarak hazırlıklarımız ve projelerimiz hazır.' ifadesini kullandı. 

kaynak: mersin haberleri

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/mersin/y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0