Görüş Bildir
Haberler
Merkel: 'Çözüm Süreci Tüm Zorluklara Rağmen Devam Etmeli'

Merkel: 'Çözüm Süreci Tüm Zorluklara Rağmen Devam Etmeli'

ATKN
26.07.2015 - 18:21 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 19:44

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin çözüm sürecinden vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Reuters’ın haberine göre Merkel ve Davutoğlu, bugün yapılan telefon görüşmesinde Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Alman hükümeti sözcüsü, Merkel’in Davutoğlu’na Ankara’nın mücadelesini desteklediklerini söylediğini ancak Türkiye’nin bir NATO üyesi olarak ölçülü olması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu aktardı.

Davutoğlu’nun ‘teröre karşı operasyonlar‘ konusunda Merkel’i bilgilendirdiğini ifade eden sözcü, “Merkel ise devam eden tüm zorluklara rağmen Kürtlerle yürütülen çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi” diye konuştu.

‘Lüzum görüldüğü zaman sınır ötesi harekât’

‘Lüzum görüldüğü zaman sınır ötesi harekât’

Davutoğlu’nun Merkel ile görüşmesiyle alakalı Başbakanlık bilgilendirme notunda şu ifadeler de kullanıldı:

'Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, bazı Alman Bakanların ülkemizdeki çözüm sürecine ilişkin beyanlarına atıfla, Türkiye’nin bir yandan çözüm ve demokratikleşme yönünde adımlarını sürdürürken, diğer yandan ulusal güvenlik ve kamu düzenini koruma yönündeki kararlılığını taviz vermeksizin devam ettireceğini, bu kapsamda terörle mücadele alanında ihtiyaç duyulan her tedbirin alınacağını, lüzum görüldüğü zaman sınır ötesi harekâtın da devam edeceğini vurgulamıştır. Şansölye Merkel, bu tutumumuzu memnuniyetle karşıladığını ve önemsediğini belirtmiştir.

Şansölye Merkel ayrıca, her iki müttefik ülkenin karşı karşıya bulunduğu terörizm tehditleri ve yasadışı göç hareketleri konusunda danışma ve işbirliğinin artırılması amacıyla, iki ülke İçişleri Bakanlarının bir araya gelerek ortak bir çalışma başlatmasını önermiştir. Sayın Başbakan bu öneriyi desteklediğimizi ifade etmiştir.”

Diken ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0