Görüş Bildir
Haberler
Menopozu Rahat Geçirmek İçin Öneriler

Menopozu Rahat Geçirmek İçin Öneriler

Benan Altunay
13.03.2014 - 17:40 Son Güncelleme: 13.03.2014 - 19:05

Terleme, sıkıntı hissi, sinirlilik, kilo alma… Menopoz döneminde pek çok kadının dile getirdiği bu şikayetler yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor. Bazı şikayetlerle baş etmek zorunda kalan menopoz dönemindeki kadınları endişelendiren konulardan biri de ‘kadınlığın bitişi’ algısı. Oysaki uzmanlara göre bu düşünce tamamen yanlış.

Menopoz dönemini daha rahat geçirmek için bu önerilere kulak verin;

Bu dönemi içinize sindirin: Menopoz dönemi kadının daha huzurlu olduğu, hoşgörüsünün arttığı ve deneyimlerin biriktiği bilgeleşme yılları olarak biliniyor. Bir kadın olarak durumunuzun farkına varın ve menopoz dönemini hayatınızın doğal bir geçiş dönemi olduğunu benimseyerek yaşayın.

Menapoz döneminde sevdiğiniz insanlarla daha sık biraraya gelin ve bu dönemde yaşama sevincinizi, hayata bağlılığınızı artırıcı faaliyetlerinizi sürdürün. Çocuklarınız büyüdüğüne göre artık kendinize ve sevdiğiniz şeylere daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Hayallerinizin peşinden gidin: Gençken yapmaya fırsat bulamadığınız isteklerinizi bu dönemde gerçekleştirebilirsiniz. Seyahat etmek, ilgi duyduğunuz bir konuyu öğrenmek, farklı etkinlik gruplarına dahil olmak için bu dönemin en uygun zaman olduğunu düşünün ve harekete geçin.

Sosyalleşmenin bu dönemde çok gerekli ve yararlı olduğunu unutmayın ve çalışma düzeninizi bozmayın. Beynin yaşlanmaması için sosyalleşmenin, insanlarla iletişim içinde olmanın önemi son yıllarda uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanıyor. Eğer çalışan bir kadınsanız bu kimliğinizi koruyun, çalışmaya devam edin.

Her yaşın farklı bir güzelliği olduğunun farkına varın; Her yaş güzeldir ve hakkı verilerek yaşanmalıdır. Biraz kilo almayı ve yüzünüzdeki değişiklikleri, yılların getirdiği deneyimlerin izleri olarak kabul edin ve benimseyin...

haber kaynağı: 724saglik.org/kadın-sağlığı

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın