Görüş Bildir
Haberler
Melo Etik Kurulu'na Sevk Edildi

Melo Etik Kurulu'na Sevk Edildi

Fatih
09.04.2014 - 22:19

Melo Etik Kurulu'na Sevk Edildi

Emre Belözoğlu'nun kırmızı kartla atılmasından sonra yaptıklarıyla gündem konusu olan Felipe Melo, Etik Kurulu'na sevk edildi.

Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta maçında Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi mağlup ettiği maçta Felipe Melo, Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı karttan sonra yaptığı hareketlerle gündeme gelmişti.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in katıldığı bir televizyon programında 'Melo'ya maalesef ceza veremiyoruz. Ancak şikayet olursa etik kurula sevk edebiliriz.' açıklamasını yapmıştı. Fakat bugün Felipe Melo Etik Kurulu'na sevk edildi.

Fenerbahçe maçında direkt kırmızı kart yerine çift sarı kart gördüğü için oyundan atılan Felipe Melo, bu sebepten dolayı direkt olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilememişti. Öte yandan TFF ise bu sevkin gerçekleşmemesine rağmen Melo'ya ceza vermekte kararlı. Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı karttan sonra dili ile yaptığı hareket hakkında Demirören'in 'şikayet olursa etik kurula sevk ederiz.' açıklamasından sonra bugün Etik Kurulu'na sevk edilen Melo'yu bekleyen ceza tahmin edilemiyor.

Brezilyalı oyuncunun kaç maç ceza alacağı konusunda top tamamen Etik Kurulu'nda. Belirli bir alt ya da üst sınırın bulunmadığı olayda Felipe Melo'nun geleceği tamamen kurulun kararına bağlı. Brezilya Milli Takımı'na seçilmeyi umut eden oyuncu 2 maç da ceza alabilir sezonu da kapatabilir.

Bu konu hakkında konuşan Yıldırım Demirören, görüntülere bakıp ceza veremeyiz dese de FIFA'nın disiplin talimatları öyle demiyor.

FIFA'nın 2005 yılında üye federasyonlara gönderdiği, Urs Linsi (FIFA Genel Sekreteri) imzalı genelgede işitsel veya görsel kanıtların disiplin kuruluna sevk için yeterli olabileceğinden bahsediliyor.

Yani; yayıncı kuruluşa ait görsel ve işitsel kanıtların her zaman dikakte alıabileceğinin altını çizen FIFA, üye federsayonlara da bu kayıtların maçtan sonraki 72 saat içerisinde disiplin kurullarına teslim edilmesi gerektiğini belirtiyor. Aşağıdaki 4 madde hakemin görmediği veya farketmediği durumlarda yayıncı kuruluşun görüntülerinin kanıt olarak kabul edilebilecek;

1- FDT’nın 52. maddesinde belirtilen ciddi ihlaller(tükürme vb.)

2- Fiziksel yaralanma ve sertlik

3- Adil oyunun ciddi bir şekilde ihlali

4- Irkçı yorum veya davranışlar

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1402...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın