Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Helvacı: "Galatasaray Yüzde Yüz Şampiyon"

Mehmet Helvacı: "Galatasaray Yüzde Yüz Şampiyon"

Enver K.
14.04.2015 - 17:36

Galatasaray eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'da Özgür Sancar'la Spor Kazanı programına açıklamalarda bulundu.

'İlanın verilmesi lazım'

23 Mayıs’ta seçim olacağının duyurulduğunu ama halihazırda bir ilan olmadığını ifade eden Helvacı, “Zaman giderek azalıyor, seçim yapılması için ilanın verilmesi ve başkanlık listelerinin açıklanması lazım. Bir takım arkadaşlar başkanlık adaylıklarını açıkladı ama Galatasaray’ın sistemi bu değil. Seçim tarihi açıklanır, adaylar çıkar, şu an bu aşamadan uzağız. Kaotik ve zor bir seçim dönemi geçiriyoruz. Bu çerçevede ne yapılması noktasında karar veremiyorum. Bugün verilecek kararın yarın geçerli olup olmayacağı da belli değil. Seçim kararı verilmişse, ilanın verilmeme durumu olamaz. Genel Kurul’un bir toplantıya çağrılması lazım. Herkes bir şey söylüyor ama resmi bir açıklama yok, bu da şaşırtıcı bir şey. Bu eksikliğin tamamlanması lazım” dedi.

'4. yıldıza giderken…'

Bu doğrultuda kendi adaylığı için de bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını kaydeden Helvacı; “4. yıldıza giderken 8 haftalık periyotta sonuca böyle yakınken bir tartışma içinde olmak çok da doğru değil. G.Saraylılar’ın arzusu şampiyon olmaktır. Seçim ortada yokken seçim konuşmayı da doğru bulmuyorum” ifadesini kullandı.

“Bu durum ciddi çalışma yapanların önünü kapatıyor”

Galatasaray için gerekli kaynakları kimsenin cebinden veremeyeceğini, vermesi durumunda borcun daha da büyüyeceğini söyleyen Helvacı, belirsizliğin bu konuda çalışma yapmalarını da engellediğini vurgularken, “Galatasaray’ın ihtiyacı olan para sistem içinde üretilmeli. Uluslararası sermayeye bakılmalı. Şu anki durum ciddi çalışma yapanların önünü kapatıyor. Bir çalışma yaparken, karşınızdakiler, ‘yönetim Kurulu kararın nerede’ diye sorarlar. Bir şeyleri bitirmek, yol almak için önce resmi ve temel basamaklara ihtiyaç var. Başkaları nasıl yapar bilmem ama benim hazırlıklarım ciddidir” dedi.

'Benim çalışmalarım ciddiyet gerektiriyor'

Diğer adayların çalışmaları hakkında konuşarak polemik yaratmak istemediğini ifade eden Helvacı, “Herkes hazırlanabilir, içerikleri bilemem, farklı çalışmalar da yapılmış olabilir. Ama benim çalışmalarım ciddiyet gerektiriyor ve bu yapı bunu gerçekleştirmeme sebep olabilecek bir yapı değil” diye konuştu.

'Yeterince desteklenmemiş bir başkan, süreçte sorun yaşar'

Çok adayın çıkmasının da Galatasaray adına iyi olduğunu ifade eden Helvacı; “Çok aday olması Galatasaraylılar’ın takımlarını düşünerek, proje ürettikleri anlamına geliyor. Bu nedenle takdirle anmak lazım bu arkadaşları. Ancak durum parlak değil, kötü de olduğunu söylemek istemiyorum ama parlak olmadığı açık. Bir şeylerin düzelmesi lazım. Çok parçalı bir seçimden çıkan, yeterince desteklenmemiş bir başkanın süreçte sorun yaşayacağını düşünüyorum. Ben belli bir birlik ve konsensüs sağlanması gerektiğine inanıyorum. Başkanın kim olduğu değil yapılacak işler önemli. Ciddi problemler var ve hızla çözmezsek Galatasaray’ın menfaatleri zarar görebilir. Bir konsensüs yararlı olacaktır. Muhalefetle yapılacak icraat, şu dönemde zarar verir. Çok muhalif olmadan sistemin yürümesi lazım. Tek seslilik olsun farklı fikirler olmasın diye söylemiyorum ama sırf muhalefet olmak için muhalefet olmak zarar verebilir” dedi.

Helvacı, sürecin resmi olarak belirlenmesinin ardından, adayların tüm projelerini açıklamalarını isteyeceğini ve ortak projeleri varsa konsensüse varılmasını isteyeceğini de kaydetti.

Bu arada Helvacı kendi önderliğinde bir oluşumu dahi şu aşamada kabul edebilecek durumda olmadığını kaydederken, “Bir şeylerin resmi olarak belirlenmesi lazım” dedi.

'Galatasaray yüzde yüz şampiyon'

Galatasaray’ın şampiyonluk şansı hakkında da konuşan Helvacı, “Galatasaray’ın şampiyon olacağına inanıyorum. Yüzde söylemek gerekirse, yüzde yüz şampiyon olacaktır. İnancım bu yönde. Başka olasılığı ne düşünüyorum ne de düşünmek istiyorum. Enerjimizi birleştirirsek sonucu almak için daha iyi mücadele edebiliriz” dedi.

'Bu sene şampiyon olmak çok önemli'

Şampiyonlar Ligi’ne bu sene katılmanın da önemli olduğunun altını çizen Helvacı, “Bu sene Avrupa’ya gidiyoruz bir problem yok, bir sene sonra için sorunumuz var. Bu sene şampiyon olmak direkt gitmek eleme oynamamak çok önemli. Yine geçen senelerde yaşadığımız gibi tek başına katılım da söz konusu olabilir. Bu da pastanın bölüşülmemesi ve daha büyük kaynak demek. Bu da ekonomik yarar sağlar” ifadelerini kullandı.

Fanatik

Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/2015/04/14/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın