Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Şampiyon Beşiktaş

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Şampiyon Beşiktaş

Mehmet Ali Deniz
16.05.2021 - 15:44 Son Güncelleme: 16.05.2021 - 16:32

Süper Lig de 2020-2021 sezonunun şampiyonu Beşiktaş oldu. Beşiktaş camiasının şampiyonluğunu ve süper ligde mücadele eden bütün kulüpleri tebrik ediyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezonun lig tarihinde önemli bir yeri var tabi.

Bu sezonun lig tarihinde önemli bir yeri var tabi.

Pandeminin gölgesinde sessizce oynan bu lig uzun yıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek. Bütün bir sezon kulüpler hem birbiriyle hem de pandemi ile mücadele etti bu hiç kolay bir durum değildi.

Sezonun özeti şu şekildeydi. Böyle bir dönemde kulüpleri eleştirmek doğru mu bilmiyorum ancak pandemi süreci birçok kulüp için doğru yönetilemedi. Sezona belli bir süre ara verildi. Bu araya kulüpler hazır değildi bu yüzden sporcuların performanslarını nasıl yüksek tutacaklarını bilemediler.

Bizler pandemi sürecinin iyi yönetilemediğini sezon yeniden başladıktan sonra gördük. Sporcuların performansı düşmüş ve ani sakatlıklar baş göstermeye başlamıştı. Bu tür sıra dışı durumları iyi yönetebilmek çok ciddi bilimsel yaklaşımlar gerektirir. Oysaki bizim ligimiz bilimsellikten öte el yordamıyla ilerlemektedir. Bu yüzden yüzeysel çözümlerle süreci atlatma yoluna gidildi.

Bunun sonucu olarak da yeterli bilimsel kapasite, zaman ve imkan olmayınca bizim lig bu kadar olabildi.

Neden böyle düşünüyorum?

Neden böyle düşünüyorum?

Lig 40 hafta olarak planlandı ve bu matematiğe göre ligde maksimum 120 puan toplanabilecekti. Bu kadar fazla maç olmasına rağmen yüksek bütçeli büyük kulüpler ligi sadece 80 puan bandında tamamlayabildi. Bu 40 maçta 26 galibiyet bandında bir başarı demek. Bunun pek yüksek bir orana denk gelmeyeceğini görebilirsiniz.

Lig oynandı evet, kazanan daha az kaybeden oldu. Yani herkes kaybetti bir istikrar oluşmadı. Kesin olan bir şey var, lig eski kalitesinde değildi. Hani olur a bazen takımlar iyi oynayarak kazanır. Bu çok haz veren bir şeydir. Bazen de rakip kötü oynar sen kazanırsın ama bir tadı olmaz. İşte böyle durumlarda söylenen eski bir söz var. Koyun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. Bizimkisi o hesap.

İşte şampiyon Beşiktaş ama bu kazanılmış bir şampiyonluktan öte birinin elinde kalmış bir başarıya benziyor.

Burada söylenen hiçbir söz doğrudan bir kulübe yönelik değildir. Bu yüzden insanlar söylediklerimi taraftar olarak değil futbol sever olarak algılamalı. Ligin kalitesi göz önünde bulundurulduğunda gelecek kaygılandırıyor.

Lige bu kadar çok ilgi olmasının sebebi de iyi bir lig olması değil pandemi sebebiyle herkesin evde olmasıdır. Sıkıntıdan ilgilendiler takip ettiler sağ olsunlar. Yine de biz Türk sporunun profesyonelleri olarak geleceği daha iyi bir hale getirmek için neleri yanlış yaptık diye düşünmeliyiz.

Tabi ki şampiyonluğun tadını çıkardıktan sonra. Tekrar tebrikler Beşiktaş.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
7
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın