Görüş Bildir
Haberler
Meclis’te HSYK Gerginliği

Meclis’te HSYK Gerginliği

Caner
21.01.2014 - 21:12

Adalet Komisyonu’nda yapılan görüşmelerden sonra Genel Kurula sevk edilen HSYK Kanun Teklifi ile ilgili görüşmeler başlamadan önce Kurul’da gerginlik yaşandı.

MHP’nin Anayasa Komisyonu’nda yapılan görüşmelerin metne eklenmediği yönünde itirazı ile CHP’nin metinde yazım hataları olduğu yönünde yaptığı itirazlar üzerinde Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un usul tartışması açtı. Usul tartışmasının açılmasına da itiraz eden Muharrem İnce elinde bulunan metni, “Çocuk mu kandırıyorsunuz, kafa mı buluyorsunuz” diyerek yere fırlattı.

Usul tartışması açılmasının ardından kürsüye çıkarak yapılan eleştirilere yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yaptığı konuşma esnasında CHP, MHP ve BDP’li milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti.

Söz alan Muharrem İnce, metinde 19 sayfada hata yapıldığını söyleyerek metnin görüşülemeyeceğini ve geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda Meclis Başkanı’na dilekçe verdiğini ve gereğinin yapılmasını beklediğini ifade etti.

Başkanvekili Sadık Yakut, usul tartışmasının ardından yaptığı konuşmada, metnin görüşülmesi için herhangi bir engel olmadığını açıkladı. CHP’li milletvekilleri sıralara vurarak gösterdikleri tepkiyi AK Partili Yılmaz Tunç’un konuşması esnasında da sürdürdü. CHP’li milletvekilleri Tunç’un konuşması esnasında ellerinde bulunan kanun metinlerini bulundukları sıralardan kürsüye doğru fırlattı. Başkanvekili Yakut, tartışmaların sürmesi üzerine oturuma 1 saat ara verdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/32093/MeclisteHSYK_gerginligi.html

Cumhuriyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0