Görüş Bildir
Haberler
Mazbatasını Almadan Tiyatroyu Dağıttı…

Mazbatasını Almadan Tiyatroyu Dağıttı…

Sukowski
02.04.2014 - 08:53 Son Güncelleme: 02.04.2014 - 13:09

Mazbatasını Almadan Tiyatroyu Dağıttı…

CHP'den Urla Belediye Başkanlığını kazanan Sibel Uyar’ın ilk faaliyeti “İntikam” girişimi oldu. Belediyenin himayesinde bulunan Toprak Sahne Tiyatrosu’nu dağıtan, Uyar, tiyatroculara belediye tarafından tahsis edilen çalışma alanını derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Sibel Uyar’ın ilk icraatını Belediye Başkan yardımcısı Erhan Kıpkıp duyurdu. Kültür Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Özdemir, emrin daha mazbatasını bile almayan Sibel Uyar tarafından verildiğini tiyatro grubuna açıkladı.

“BÖYLE BİR İNTİKAM BEKLEMİYORDUK”

Tiyatro’nun sözcüsü Onur Çatal, “Sibel Hanımla bizzat ben görüştüm. Seçimlerde Selçuk Karaosmanoğlu için çalıştığımızı ifade ederek ‘emrim kesin, toplanın ve gidin’ dedi. Şaşkınız. Böyle bir intikam beklemiyorduk. Hiç değilse mazbatasını almayı bekleseydi” dedi.

1 NİSAN’A KADAR SÜRE TANIDILAR

Toprak Sahne Oyuncuları malzemeleri ile birlikte sokağa atmaya kalkışan belediye görevlileri, tahliye için 1 Nisan tarihi saat 09.00’a kadar süre tanıdı. Bu süre içinde tahliye gerçekleşmezse, tiyatrocular malzemeleri ile belediye çalışanları tarafından sokağa atılacak.

AKILLARDA SORU İŞARETİ YARATTI

Öte yandan olay Urla’da çabuk yayıldı. Vatandaşlar Sibel Uyar’ın ilk icraatına tepki gösterirken “Kendisine çalışmayan herkesten intikam mı alacak?” sorusu akıllarda soru işareti yarattı.

6 YIL ÖNCE KURULDU

Toprak Sahne Tiyatrosu, altı yıl önce Urla’da kurulmuş, Eski Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise, sanat ve kültür faaliyetlerine katkı vermeleri için, tiyatrocuları taşeron olarak işe almış ve kendilerine çalışma alanı tahsis etmişti. Toprak Sahne tiyatrosu, 100’e yakın oyunun ötesinde, festivallerde de görev almıştı. Grubun içinde bulunan ve o tiyatroda yetişen Melis Ebeler, Altınkoza Film festivalinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştı.

Ege’nin Sesi

Kaynak: http://www.egeninsesi.com/147331-mazb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın