Görüş Bildir
Haberler
Mac'ten Yeni Rekor

Mac'ten Yeni Rekor

ATKN
08.11.2014 - 21:38

2014 yılı 3. çeyreğinde başarılı bir performans sergileyen Mac'ler, tekrar üçüncülük koltuğuna yükseldi. IDC'nin verileri hem ABD hem dünya PC pazarına yönelik ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz günlerde 2014 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Apple, Mac satışlarıyla gülmüştü. PC pazarındaki genel daralmanın da etkisiyle bir süredir pazardaki stabil konumunu koruyan Mac'ler, 5 milyon sınırını aşmış ve bu çeyrekte 5.5 milyon Mac satışı gerçekleşmişti.

Tekrar 3.lük koltuğunda

Bu başarılı performans, 5 milyon barajını aşmanın yanı sıra AppleABD PC pazarında tekrar 3.lük koltuğuna yükseltti. Daha önce zaman zaman ilk 3 içinde yer alan Apple, 2014 yılı başlarında 4. sıraya gerilemişti. Son çeyrekteki 5.5 milyon adetlik satış Apple'ın pazar payını yüzde 13.4'e yükseltti.

Mac'ten yeni rekor

Bu oran aynı zamanda ABD pazarı için Apple açısından bir rekor anlamına da geliyor. 13.4'lük satış iPad, iPad Air ve iPad Mini gibi PC satışlarını doğrudan etkileyen ürünlerin popüler olduğu bir pazarda oldukça ciddi bir rakam. Apple'ın üstünde yüzde 24 ile Dell , liderlik koltuğunda ise yüzde 27.7 ile HP oturuyor.

Dünya pazarında son durum

Dünya pazarında da Apple'ın payı yükselişte. Şirket yüzde 5'lerin altındaki payını yüzde 7'lere doğru taşıma eğiliminde. Dünya pazarında ilk üç sırada ise sırasıyla Lenovo, HP ve Dell yer alıyor. Bakalım önümüzdeki dönemde PC pazarı nasıl şekillenecek?

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/macten-yeni-re...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın