Görüş Bildir
Haberler
Line Kullanıcılardan Şifrelerini Değiştirmelerini İstiyor

Line Kullanıcılardan Şifrelerini Değiştirmelerini İstiyor

Ulaş
19.06.2014 - 18:41

Geçtiğimiz günlerde Hackerler tarafından saldırıya uğradığı ile ilgili haberlerin yayınlanmasına tepki göstererek yalanlayan Line , bugün ise kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istedi. Bu isteğide tedbir amaçlı istediklerini dile getirdi.

Whatsapp 'ın popüler olmasından sonra oldukça büyük reklam yatırımı yaparak mesajlaşma uygulamaları arasına giren Line başarılı sonuçlar elde etsede hackerler ile başı dertte. Özellikle Asya bölgesinde sık sık hesap çalmaları ile ilgili sıkıntı yaşayan Line bir çok hesaptan izinsiz hesap erişimi sağlandığını tespit etti.

Asya ülkelerinde 400 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunan Line uygulaması nın şifre değiştirin mesajının ardından bir çok insan hemen şifresini değiştirmeye veya hesabını komple kapatmaya başladı. Şirketin güvenlik konusunda yeterli olarak çalışmadığı konusunda binlerce mesaj alan Line uygulaması güvenlik konusunda güveni sarsılan kullanıcıları bakalım tekrar nasıl geri kazanacak.

Şirket yetkilileri yaptığı açıklamada Polis ile işbirliğine girdiklerini ve izinsiz hesap erişimi yapanların yakalanacağını duyurdu fakat tedbir olarak kullanıcılardan şifrelerini mutlaka değiştirmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Line uygulaması bildiğiniz gibi tv reklamlarıyla ülkemiz dahil bir çok ülkede milyonlarca kullanıcı kazanmıştı. Dev bir yatırıma sahip olan böylesine büyük bir şirketin güvenlik konusundaki bu ihmal karlığı ise bize göre oldukça kötü bir imaj çizdirecek ve pekte unutulmayacak bir durum.

  • Veteknoloji
Kaynak: http://www.veteknoloji.com/haber/line...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın