onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
KYK Borç Yapılandırması İçin Son Gün Ne Zaman? KYK Yapılandırma Nasıl Yapılır?

KYK Borç Yapılandırması İçin Son Gün Ne Zaman? KYK Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Türkiye’de gündem Kredi ve Yurtlar Kurumu. Artan kiralar nedeniyle ev tutmakta zorlanan öğrenciler, yurt kapasitelerinin de yetmemesi sebebiyle zor günler yaşıyor. Öğrenciler, ‘BARINAMIYORUZ’ başlığı ile sosyal medyada milyonlarca tweet atmış durumda. Öte yandan KYK borç yapılandırma işlemleri de devam ediyor. KYK kredisi kullanan ve ödemede zorluk çeken vatandaşlar, e devlet üzerinden KYK borç yapılandırması gerçekleştirebiliyor. Peki, KYK borç yapılandırması için son gün ne zaman? KYK borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte KYK ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

KYK kredisi kullanan vatandaşlar, geri ödemede zorluk yaşıyor. Üniversiteden mezun olan ancak henüz bir iş bulamayan vatandaşlar, KYK borçlarını ödeyemiyor. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve son tarihi 31 Ekim’e kadar uzatılan KYK borç yapılandırma işlemi, e devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte KYK borç yapılandırması ile ilgili detaylar…

KYK BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL YAPILIR?

Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak.

Online yapılan başvuru sonucunda çıkan bu ekranda e-Devlet ile giriş seçeneği bulunuyor. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız.

Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebiliyor.

Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek.

Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

KYK BORCU ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeyebilecekler.

Kanuna göre, düzenlemenin uygulanmasında kullanılacak Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği 31 Aralık 2004 tarihine kadar toptan eşya fiyatları endeksi (TEFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren üretici fiyatları endeksi (ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranlarını, 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren aylık yüzde 0,35 oranını ifade edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın