Görüş Bildir
Haberler
Kurumsal Web Sitesi ile Küçük Girişimler Daha Güçlü

Kurumsal Web Sitesi ile Küçük Girişimler Daha Güçlü

Nesrin Taşçı
22.04.2014 - 18:12 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 19:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer sizin de küçük veya orta ölçekli bir girişiminiz varsa ve kendinizden katbekat büyük rakiplerle nasıl boy ölçüşebileceğinizi düşünüyorsanız bu yazıda başarılı olmanıza yardım edecek çok sayıda ipucu bulacaksınız.

Çoğu küçük ve orta ölçekli girişimcinin fazla teknik veya pahalı olduğunu düşündüğünden ilgilenmediği kurumsal web sitesi olgusunun, biraz incelendiğinde, artık fiziksel bir dükkan kadar önemli olduğu ve onu tamamlamanın yanı sıra pek çok yeni imkan sunduğu da bir gerçek. İstatistiki veriler de bunu doğrular nitelikte. Örneğin TUİK verilerine göre Türkiye'deki tüm  girişimlerin web sitesi sahipliği oranı sadece %53,8. Dolayısıyla Türkiye'deki işletmelerin yarısının kurumsal bir web sitesinin getirdiği faydalardan yararlanmadığını söylemek mümkün.

Peki bu faydalar tam olarak ne? İşte küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurumsal bir web sitesinden elde edeceği belli başlı başlı faydalar:

1. Satış Öncesi Bilgilendirme
: Günümüzde çoğu kişi satın almadan önce internetten ürün ve fiyat araştırması yapıyor. 
Bu noktada potansiyel müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş bir kurumsal web sitesi, müşterilerin sizi tercih etmesini sağlayabilir.

2. Kurumsal Kimlik Kontrolü
: Çoğu sosyal medya platformunda hakkınızda yazılanları tam anlamıyla kontrol etmeniz mümkün değildir. Gerek reklam ve tanıtım faaliyetleriniz, gerekse hakkınızda yapılan yorumların kontrolü açısından internet üzerinde tamamen sizin kontrolünüzde olan yegane alan kendi web sitenizdir.

3. Sınırların Aşılması: 
Fiziksel dükkanınızın yanı sıra oluşturacağınız bir sanal mağaza, normalde ulaşamadığınız kitlelere ulaşabilmenizi sağlar.

4. Az Parayla Büyük Etki
: Küçük ve orta ölçekli işletmeler için az parayla büyük işler yapabilmek önemlidir. Bu nedenle kaynakları etki süresi kısıtlı ve dar bir kitleye hitap eden çalışmalara yönlendirmektense kurumsal web sitesi gibi topyekün bir etki sağlayacak bir alana aktarmak doğru bir karar olacaktır.

5. Bedava İletişim
: Bir web sitesi dahilindeki chat, e-posta ve ziyaretçi defteri alanları müşterilerin sizinle ücretsiz olarak iletişim kurabilmesini sağlar.

6. Eşit Rekabet Ortamı
: Kurumsal web sitelerinin temel yapısı büyük veya küçük işletme farketmeksizin aynıdır. İşlevsellik ve tasarım açısından başarılı olan bir web sitesi ile küçük işletmeler, kendilerinden katbekat büyük işletmelerle boy ölçüşebilirler.

7. Online Satış
: Web sitesi dahilindeki sanal mağaza ile normal satışlara ek olarak internet üzerinden de satış yapmak ve yeni satış kanalları oluşturmak mümkündür.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0