Görüş Bildir
Haberler
Kuru Üzümün Aslında Sofraların Haseki Sultan'ı Olduğu Gösteren 13 Harika Tarif

Kuru Üzümün Aslında Sofraların Haseki Sultan'ı Olduğu Gösteren 13 Harika Tarif

Şeboş
31.03.2016 - 15:46

Üzümü sadece keklerden, kaya kurabiyelerinden mi tanıyorsunuz? Ne ayıp. Her şeye yakışıyor bence üzüm. Tatlı tuzluyu bir arada sevenler için... Tuzlular da bile harika bir lezzet.

1. Sosyete Pilavı

1. Sosyete Pilavı

Bildiğiniz pilav evet. Yüzünüzü buruşturmayın hemen. Kuru üzümle harika bir lezzet oluyor. İsteğe bağlı olarak kaju fıstığı ya da badem ile biraz sosyetik tat da verebilirsiniz. İyi bir lezzet elde etmek için tavuk suyu ile yapılması tavsiye edilir.

2. Üzümlü Ekmek

2. Üzümlü Ekmek

Tarçın ve kuru üzüm taze bir somunun içinde nasıl kokar bilir misiniz? Aileyi kahvaltı için yataktan kaldırmak bir dilime bakar. Ekmek için hazırlanan mayalı hamurlar ve kuru üzüm karışımı yeterli olacaktır bu tada ulaşmak için.

3. Fırında ballı-zencefilli hindi budu

3. Fırında ballı-zencefilli hindi budu

Hımmm bal, zencefil, limon, zeytinyağ, karabiber ve tuz... Önceden düdüklüde sadece 20 dakika haşlanmış hindi budunu, fırın poşetine koyup bu karışımı torbaya boşaltıp, içine bir avuç kuru üzümü atıp fırına gönderiniz. Çıkartıp ince ince kıyılmış maydanozla servis yapınız.

4. Dökme tavada tavuk butları

4. Dökme tavada tavuk butları

Tavuk butlarını dökme tavada, zeytinyağı, fesleğen ve az tuzla, kapağı kapalı şekilde pişirelim. İçine bir tatlı kaşığı hardal ve bir avuç kuru üzümle marine eder gibi kısık ateş ile pişirmeye devam edelim. Sonra servisi size kalmış.

5. Kuru üzümlü havuç salata

5. Kuru üzümlü havuç salata

Havuç, mısır, bir çorba kaşığı mayonez, bir çorba kaşığı yoğurt, tuz, zeytinyağı ve bol limon... Rendelenmiş havuca diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyorsunuz. Yanında anasonlu kızarmış ekmek ile servis yapabilirsiniz.

6. Kuru üzümlü krep

6. Kuru üzümlü krep

Yine bilinen bir tarife kurum üzüm ekleyerek keyifli krepler yapabilirsiniz. Pişirdiğiniz her krebe, sıcakken bir çay kaşığı kadar tereyağı sürüp, aralarına bal dökerek yalayabilirsiniz. Tabii ki şakaydı. Baldan sonra servise hazırlar.

7. Çam fıstıklı ve üzümlü köfteler

7. Çam fıstıklı ve üzümlü köfteler

Evet şaşırmayın canım hepsi damak tadınıza uygun. Deneyin. 'İyi ki de yapmışım' diyeceksiniz. Bildiğiniz köfte tarifine kuru üzüm ve çam fıstığını ekleyip kızartın ve üzerine sarımsaklı domates sosu hazırlayıp fesleğenle süsleyin.

8. Karnabaharlı kuru üzümler

8. Karnabaharlı kuru üzümler

Karnabaharları yumurtalı karışımla kızartıyoruz ya hani, hah işte bu sefer yağını daha az tutarak yapıyoruz bunu. Yumurtasız hem de. Hafif çiğ kalacak şekilde tavada az zeytinyağı ile çeviriyoruz küçük çiçekler haline getirdiğimiz karnabaharları. Üzerine kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip biraz daha çevirip indiriyoruz ocaktan. Soğutup nar ekşisi, pul biber, limon ve tabii ki kuru üzümle harmanlıyoruz. Hem hafif hem lezzetli... Kızarmış ekmek eşliğinde yenebilecek öğlen yemeği kasesi size.

9. Safranlı kuru üzümlü pilav

9. Safranlı kuru üzümlü pilav

Ve yine bildiğimiz pilav... Azıcık safran ve haşlanmış tavuk göğsü, bol maydanoz ve tabii ki kuru üzümle harika bir lezzet haline gelir.

10. Kuru üzümlü brokoli salatası

10. Kuru üzümlü brokoli salatası

Hazırlayacağınız her salataya ekleyebilirsiniz kuru üzümü, ama haşlanmış brokoli ve kırmızı soğan ile de deneyin lütfen.

11. Kızarmış patatesli pilav

11. Kızarmış patatesli pilav

Kuru üzüm daha çok Hint mutfağında kullanılan bir yemiştir. Oralardan da ekleme yapmadan geçmeyelim. Bu körili bir pilav. Evet bizim gibi yapıyorlar pilavı farklı değil. Üzerine küçük küçük patates kızartması ekleyip ardından kuru üzümle servise hazır hale getirebilirsiniz.

12. Kuru üzümle süslenmiş bıldırcınlar

12. Kuru üzümle süslenmiş bıldırcınlar

İşte sıra dışı bir başka tarif daha. Aslında tarifler hep bilinen lezzetlere kuru üzüm eklenerek delirten tatlar haline gelmiş gibi. Demek ki neymiş? Kuru üzüm de her şeye yakışırmış... Bıldırcınları az zeytinyağı ile fırın ızgara yaparsanız, üzerine ballı ve tereyağlı sosla tekrar fırına verip çıkmasına yakın kuru üzümleri üzerine serperseniz bu nefis lezzeti sizler de tadabilirsiniz.

13. Ve sona Marilyn Monroe'nun gizli tarifini bıraktım

13. Ve sona Marilyn Monroe'nun gizli tarifini bıraktım

Kendi el yazısıyla bulunan, kutladıkları Şükran Günü için yaptığı bir tarif imiş. Karışım sadece küçük doğranmış hindi göğsüne eklenmiş cesur baharatlardan, soğan, maydanoz, ceviz ve kuru üzümden oluşmakta. Gzel bir denge... Ve de lezzetli. Farklı tatlara açık olmanız dileğiyle afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_badok_

Hiç bir tarif Kuru üzüm ile Leblebi'nin yarattığı eşsiz lezzet uyumunu geçemez...

Pasif Kullanıcı

Hiç sevmiyorum kuru üzümü hemde böyle yemeklerde vede ete hiç uymuyor

Pasif Kullanıcı

Yemeklere her şey katıyorsunuz tadına bakdığında'da ya tatlı ya tuzlu oluyor ama görünüşü güzel