Görüş Bildir
Haberler
'Sınırlarımız Dışında da Mücadelede Kararlıyız'

'Sınırlarımız Dışında da Mücadelede Kararlıyız'

Davutoğlu başkanlığında toplanan 'Seçim hükümeti'nin son Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimi, çözüm süreci ve IŞİD'le mücadele başlıklarına değindi. Kurtulmuş, 'IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı ülke sınırları içerisinde nasıl mücadele ediyorsak, sınırlarımız dışında da mücadelede kararlıyız' ifadelerini kullandı.

 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Çankaya'daki toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş açıklamalarında şunları ifade etti:

'1 Kasım seçimleri geçmiş seçimlere göre en olaysız seçimlerden oldu. Ciddi bir şekilde başarılı ve olaysız bir seçim günü geride bırakıldı. Seçim sonrasında sandıkların açılması, oyların sayılması açısından itirazın en az olduğu seçimlerden biri oldu. 

Türkiye siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisidir. Vatandaşlarımız güven ve istikrarın sağlanması için sandığa gerekli ilgiyi göstermiştir. Geçici bakanlar kurulu göreve geldiğinde ağır bir baskıyla karşılaştı. Hedefleri Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve seçimlerin yapılamamasıydı.

Çözüm süreci

Türkiye'de 35 yıldır devam eden bir terör süreci var. Bu süreç Türkiye için hayati önem taşıyor. Bir elinde silah olacak diğer eliyle halay çekeceksiniz, öyle şey olmaz. Devletin meşru güçlerinin dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır.

Türkiye 20 Temmuz'dan sonra zor bir süreç yaşıyor. Türkiye'nin üzerindeki tehdit sadece kendi sınırları içerisindeki tehdit değil. Sınırımızın öte tarafında yönetilemeyen 2 ülke var. Suriye bir örgütler konfederasyonu haline geldi. 

IŞİD'le mücadele

Birçok örgüt Türkiye'yi tehdit altına almak istemekte. Hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmasına izni vermeyeceğiz.

Türkiye, IŞİD'e ve Türkiye'ye tehdit oluşturan tüm terör örgütlerine karşı, nasıl kendi sınırlarımız içinde bir mücadele veriyorsak, sınırlarımız dışında da mücadelede kararlıdır ve hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı bir tehdit oluşturmasına müsaade etmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık meselesidir.''

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
23
3
3
2
0
0