Görüş Bildir
Haberler
Küçük Kız Bilim İnsanlarından Ejderha İstedi

Küçük Kız Bilim İnsanlarından Ejderha İstedi

adem kara
09.01.2014 - 16:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük Kız Bilim İnsanlarından Ejderha İstedi

7 yaşındaki Sophie Lester, bir bilim kurumuna ejderha üretmeleri için mektup yazdı.

Avustralyalı Sophie Lester, bilimsel ve endüstriyel araştırmalar yapan bir kurum olan CSIRO’dan sıradışı bir istekte bulundu.

Kurumdan kendisi için bir ejderha üretmesini isteyen Sophie, dileğini bir mektuba yazdı. Araşırmacılara seslenen küçük kız, “Merhaba sevgili bilim insanları. Babam sizden bahsetmişti. Benim için bir ejderha yapmanız mümkün mü? Yaparsanız çok sevinirim ama yapamazsanız da sorun değil. Eğer kız olursa adını ‘dişsiz’ erkek olursa ‘Suart’ koyacağım. Onu özel yeşil alanımızda tutacağım. Tasma takıp, çiğ balıkla besleyeceğim. Eğer kendini sakatlarsa onu tedavi edeceğim. Okulun olmadığı günler onunlar oynayacağım” sözleriyle isteğini dile getirdi.

CSIRO’nun Sophie’ye yanıtı gecikmedi. Bugüne kadar birçok bilimsel gelişmeye imza attıklarını belirten kurum, “Geçen 87 yıl içinde bir ejderha ya da yumurtasını yaratmayı başaramadık. Bu yüzden özür diliyoruz” ifadesini kullandı.

Sophie’nin annesi ise aldıkları cevap karşısında çok mutlu olduklarını ve kızının CSIRO için çalışmak istediği belirtti. Küçük Sophie’nin ‘Ejderhanı Nasıl Eğitirsin’ filminden etkilendiği düşünülüyor.

Kaynak: msn.com

Kaynak: http://haber.tr.msn.com/ntv/k%C3%BC%C...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0