Görüş Bildir
Haberler
Küçük Dokunuşlar Büyük Fark Yaratır: Dudak ve Çene Dolgusuyla İlgili Merak Ettiklerinizi Uzmanına Sorduk!

Küçük Dokunuşlar Büyük Fark Yaratır: Dudak ve Çene Dolgusuyla İlgili Merak Ettiklerinizi Uzmanına Sorduk!

Dolgu enjeksiyonları ile dakikalar içinde çok daha çekici, çok daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş’ın da belirttiği gibi küçük dokunuşlar büyük fark yaratır. Söz Karataş’ta…  

Hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonları sayesinde yılların yüzde bıraktığı değişimi geri döndürmek mümkün. Bu değişimin en belirgin göründüğü yerlerden biri de dudaklardır. Eski fotoğraflarınıza baktığınızda dudaklarınızın çok daha dolgun, çok daha hacimli göründüğünü fark etmiş olmalısınız. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş bu değişimin perde arkasında azalan kolajen üretimi olduğunu söylüyor. “Yaşımız ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar. Üstelik üretilen kolajen de eskisine kıyasla daha kalitesizdir. Kolajen lifleri dudakların yapısal bütünlüğünü korur. Bu liflerdeki azalma dudakların incelmesine neden olur.” 

Ciltte ve dudaklarda zamanla birlikte azalan bir molekül daha var: Hyalüronik asit. Dolgu enjeksiyonlarından tanıdığımız bu maddenin eksilmesi dudakların daha nemsiz bir hal almasına neden oluyor. Dr. Mustafa Karataş,”Hyalüronik asidin azalması yüzünden dudaklar su tutma özelliklerini kaybetmeye başlar, bu da dudakların kurumasına, hacimlerinin azalmasına neden olur,” diyor. “Hyalüronik asit bazlı dudak dolguları dudaklara yoğun nem vermekte de son derece etkilidir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Denge çok önemli!

Denge çok önemli!

Dr. Mustafa Karataş, kadın yüzünde dudakların en çok dikkat çeken unsur olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Tabii bazen dudaklar yapısal olarak da ince ve hacimsiz olabilir. Bu noktada da dudaklara hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleriyle hacim vererek çok daha çekici bir görünüm elde edilebilir.”

Karataş, yüzdeki dengenin çok önemli olduğu, dozu abartmamak gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. “Maalesef fazla abartılı dudaklar kişiyi çekici değil, yapay gösterir. Bu yüzden de dudak dolgusu enjeksiyonu ile hacim verirken yüzün dengesini bozmadan, ufak dokunuşlarla dudakları dolgunlaştırmak çok önemli.”

Yaşla beraber incelen, formu bozulan dudaklara hyalüronik asit bazlı dudak dolgularıyla hacim vermenin başka faydaları da var. “Doğru teknikle enjeksiyon yapıldığında dudak kenarında oluşan ve dudakların estetik görünümünü bozan ince çizgileri de yok etmek mümkün oluyor. Biraz önce de belirttiğim gibi dudak dolgularının diğer bir faydası da dudaklara yoğun nem verme özelliği.”

Daha estetik bir çene!

Daha estetik bir çene!

Dr. Mustafa Karataş yüzün alt bölgesinde daha çekici bir görünüm yaratmak hedeflendiğinde, gerekiyorsa çeneyi de vurgulamanın alınan sonucun etkisini artırdığını belirtiyor. “Çene kemiği yüzün alt bölgesini şekillendiren bir çatı görevi görür. Çenenin çok küçük, zayıf ya da içeride olması yüzün dengesini bozar. Çenedeki estetik sorunlar bazen yapısaldır bazen de yaşla beraber ortaya çıkar, çünkü bütün kemikler gibi çene kemiği de zamanla küçülür. Her iki durumda da çene dolgusuyla çeneyi belirginleştirdiğimizde yüz çok daha estetik görünür. Ayrıca çenede böyle bir sorun varsa, dudak dolgusu yapıldığında sorun daha belirgin bir hal alır. Bu durumda işlemi çene dolgusuyla pekiştirmek gerekir.”  

Karataş, “Güçlü, belirgin bir çene, yüzü daha çekici yapar,” diyor. “Eğer çeneniz çok öndeyse ya da yeterince ileride değilse, yüzünüzün geri kalanını da kötü etkileyip burnunuzun ve boynunuzun olduğundan daha büyük ve tombul görünmesine neden olabilir.” Neyse ki hyalüronik asit bazlı çene dolgusu sayesinde çenenize yüzünüzle daha dengeli bir görünüm vermek çok kolay. “İşlem sadece birkaç dakika sürüyor ve sonuçları gerçekten çok olumlu oluyor. Doğru hastaya uygulandığında yüzün görünümünde büyük fark yaratıyor.”

Merak ettikleriniz...

Dr. Mustafa Karataş dudak ve çene dolgusuyla ilgili merak ettiklerinizi, aklınızı kurcalayan soruları cevaplıyor…

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin herhangi bir yan etkisi var mı?

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin herhangi bir yan etkisi var mı?

“Hyalüronik asit doğal olarak vücutta bulunan bir maddedir, bu yüzden de herhangi bir yan etkisi yoktur. Moleküler ağırlığının yaklaşık bin katı kadar su molekülünü kendine bağlayarak enjekte edildiği bölgeye hacim verir.”

Dudak dolgusu nasıl bir işlemdir, nasıl yapılır?

“Uygulama yapılmadan önce dudak bölgesine uyuşturucu etkili krem uygulanıyor. Dudak dolgusu çok ince iğnelerle dudak içerisine ve kontürüne enjekte edilir. İşlem öncesinde dudaklara anestezik krem uygulandığından nispeten konforlu bir uygulamadır. Sonrasında ödem ve morluk görülmesi normaldir. Bunlar birkaç gün içinde tamamen geçer.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Profilden bakıldığında çenem çok geride duruyor, çene dolgusu bende işe yarar mı? İşlemden hemen sonra işe dönmem mümkün olur mu?

Çene dolgusu enjeksiyonu ile daha dengeli bir profile kavuşabilirsiniz. Sadece 15-20 dakika süren işlemin hemen sonrasında sonuçları görebilir, daha belirgin bir çene hattına, profilden bakıldığında çok daha çekici, dengeli bir yüze kavuşabilirsiniz. Sonrasında bir miktar ödem, morluk ve hassasiyet görülebilir, ancak bunlar sosyal hayatınızı sekteye uğratacak türde değildir.”

Fazla dolgun dudakları sevmiyorum, ama diğer yandan dudaklarımın daha belirgin olmasını da istiyorum. Dudakları fazla dolgunlaştırmadan belirginleştirmek mümkün mü?

“Dudak kontürüne dolgu enjeksiyonu yapılarak dudak hattı belirginleştirebilir. Yani dudaklar daha dolgun, daha hacimli görünmez ama daha belirgin, daha çekici bir forma kavuşur. Tabii burada enjeksiyonu doğru teknikle, doğru noktalara yapmak çok önemli. Bu yüzden de her işlemde olduğu gibi dudak dolgusunda da doğru kişiyi bulmanız, işinin ehli bir uzmana başvurmanız çok önemli.”

Çene ve dudak dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

“Her iki bölgede de hyalüronik asit bazlı dolgu kullanılır. Dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama beş-altı ay kadardır. Ancak çene dolgusunun kalıcılığı, o bölgenin fazla hareketli olmaması nedeniyle biraz daha uzundur. Çene dolgularının ömrü ortalama 7-8 ay kadardır.”

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın