Görüş Bildir
Haberler
'Teknik İncelemeye Gerek Bırakmayacak Kadar Montaj Olduğu Açık'

'Teknik İncelemeye Gerek Bırakmayacak Kadar Montaj Olduğu Açık'

yelda kahveci
26.02.2014 - 13:41 Son Güncelleme: 26.02.2014 - 17:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Fikri Işık'tan 'Başbakanın Ses Kaydı' Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Başbakanın açıklamasından sonra BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan 5 kişinin irtibatları kesildi. Dinlendiğini biliyoruz. Kimin dinlediğini teknik inceleme sonrasında öğreneceğiz. Kayıtlar bir teknik incelemeye gerek bırakmayacak kadar montaj olduğu açık' dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, habercilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

BİLGEM'de 5 kişi görevden alındı

Kriptolu telefonlara ilişkin inceleme başlatıldığını belirten Bakan Işık, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde (BİLGEM) görevli 5 kişinin kurum ile irtibatının kesildiğini açıkladı. Bakan Işık, eski BİLGEM Başkanının Bilim Kurulu kararıyla görevden alınarak yerine 1 Şubat'ta Prof. Dr. Arif Ergin'in atandığını hatırlatarak, 'Yeni atanan BİLGEM BAşkanına verdiğim talimat kesinlikle kriptolu telefonların incelenmesi. Bunun üç fazlı bir incelemeyle yapılması. Bu talimat dün verilmedi. 1 Şubat itibarıyla göreve gelen yeni BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin'e verdiğimiz talimattır. O da bu sistemin güvenliğini, donanımını ve yazılımını mutlaka bir incelemeye alacağız. Fakat dün Sayın Başbakanımızın açıklamasından sonra bu sabah BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan bildiğim kadarıyla 5 kişi izne ayrıldı ve şu anda çalıştıkları mekanla irtibatları kesildi. Bu inceleme bitene, sonuç ortaya çıkana kadar da bu konudaki çalışmamız devam sürecek' diye konuştu.

Bakan Işık, kriptolu telefonlara ilişkin idari soruşturma ve teknik inceleme yapıldığını dile getirdi.

'Dinledim montaj olduğu açık teknik incelemeye gerek yok'

Habercilerin Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin TÜBİTAK tarafından bir inceleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

'Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim. Daha sonra biraz daha detaylı baktığım zaman, bu benim şahsi tespitlerim, sayın Başbakanın Konya'da olduğu halde Ankara'da, iki kişi konuşurken birisi çok kısık sesle konuşurken diğerinin bağırması, psikolojik açısından çok normal durum olmaz. Bu çok açık ve net bir montaj. Eğer Başbakanlık TÜBİTAK'tan böyle bir teknik inceleme isterse biz tabii ki onu yaparız. Ama, teknik incelemeyi gerektirmeyecek kadar açık bir montaj olduğu ortada. Bunu hiç başka bir teknik incelemeye dahi ihtiyaç duymadan söyleyebiliriz. Dün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu ses Ağrı Dağı kadar gerçektir' dedi. Her halde sayın Kılıçdaroğlu, Ağrı Dağı'nı Konya'da zannediyor. Bu kadar açık ve net montajı görmüyorsa, her halde Ağrı Dağı'nın yerini de bilmiyordur diye düşünüyorum.'

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0