Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kayıt Bürosu Türkiye'deki Kredi Skoru Dağılımını Açıkladı

Kredi Kayıt Bürosu Türkiye'deki Kredi Skoru Dağılımını Açıkladı

Konutkredisi.com.tr
19.12.2013 - 18:32 Son Güncelleme: 19.12.2013 - 19:07

Kredi Kayıt Bürosu Türkiye'deki Kredi Skoru Dağılımını Açıkladı

Kredi Kayıt Bürosu (KKB),Türkiye’deki bankacılık sektöründe bireysel müşterilerin skor dağılımını açıkladı. 28 Kasım 2013 tarihli bülteninde gerçekleştirdiği açıklamaya göre “çok riskli” olarak adlandırdığı grupta yer alan hesapların oranı %10.

KKB’nin kurum sorguları ve risk raporları aracılığıyla paylaştığı KKB Kredi Notu, kişilerin kredili ürünleri için üç ve üzeri gecikmeye düşme ihtimali üzerinden risk seviyelerini belirleyen bir değerdir. Kişilerin tüm kredileri, kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarındaki güncel ve geçmiş kullanım bilgilerini dikkate alarak bu bilgileri istatistiki bir kredi derecelendirme modeli ile nota dönüştürmektedir.

İlgili Haber: 5 Adımda Kredi Skorunuzu Arttırın!

İlgili Haber: Kredi Skoru Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tabloya göre kredi hesabı olan müşterilerin sadece %21’i “çok iyi” gurubuna dahil. Bu gruptaki KKB Kredi Notu, kişinin ödeme yükümlülüklerini yerine getirebileceğini ifade ederken, bankalarca kredi kullandırma aşamasında riskli kabul edilen ve ödeme yükümlülüklerini yerine getirme ihtimali çok düşük olarak nitelendirilenlerin oranı %20. Türkiye’deki kredi notu dağılımının verileri, bireysel müşteriler için aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Kredi kartlarındaki sınırlamaları ve yeni tüketici yasası sonrası tablodaki verilerin daha anlamlı olduğu söylenebilir. BDDK verilerine göre sektördeki takip oranı %2,8 olsa dahi %20 oranında takibe düşme riski olan müşteri potansiyeli olduğu gözardı edilemez.

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/kredi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0