Korku Filmlerinden Fırlamış Gibi Duran Dev Gemi Kurtlarının Yaşayan İlk Örneği Keşfedildi!
Yeni fobinize merhaba diyin. Kusmadan...
Bilim insanları bu sefer hiç de hoş olmayan bir keşif yaparak oldukça korkunç bir görünüme sahip olan bir canlı türünün yaşayan ilk örneğini keşfetti.
İlk başta biraz dürümü (evet, dürüm) andıran bu arkadaşların, neredeyse tüm vücutlarını çevreleyen bir kabukları bulunuyor.
Aslında bu canlı türünün varlığına dair yaklaşık 250-300 yıldır bazı bulgular keşfediliyordu.
Bu kabuklara benzeyen ilk yapılar bulunduğunda, bilim insanlarının içlerinde hangi tür canlının yaşadığına dair hiçbir fikri yoktu. Hatta günümüze kadar işin aslı öğrenilememişti.
Fakat 2010 yılında, bilim insanları tesadüfen bir habere denk geldiler.
Youtube üzerinden denk geldikleri o haber videosunda, Filipinler'de yerel halk ilginç bir hayvanı yiyordu. Bu hayvanın aradıkları türe ait bir canlı olduğunu fark eden araştırmacılar hemen o bölgeye gittiler. 1 yıl süren keşif çalışmalarının ardından oldukça nadir görülen bu türün ilk canlı örneği ele geçirildi ve laboratuvara gönderildi.
(Görselde hayvanın ağız kısmı görülüyor.)
O zamandan beri bu canlı üzerindeki araştırmalar yıllarca devam etti ve sonunda doğrulama yapıldı: Aranan tür gerçekten de bulunmuştu.
Türle ilgili birkaç bilgi de vereyim. Bilimsel adı Kuphus polythalamia olan bu dev gemi kurtları, dünyanın en uzun çift kabuklu yumuşakça türü olma özelliğine sahip. Aynı zamanda da kendi cinslerinin günümüze ulaşan tek örneği olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar.
Türün yaşadığı yerler organik bakımdan zengin olan zehirli çamurlar.
Simbiyotik bakterilerle mutual yaşam halinde olan türün bu zehirli çamur birikintilerinde yaşayabilmesinin nedeni de tam olarak bu. Nitekim bakteriler, çamur içerisindeki sülfatı parçalayarak organik karbon oluşturuyor ve gemi kurdunun besinini hazırlamış oluyor.
Bu bakımdan gemi kurtları, beslenme açısından bakterilere hayli ihtiyaç duyuyor.
Hatta yüzsüzlükleri öyle bir boyuta ulaşmış ki, ağızlarının bulunduğu kısmı kalsiyum karbonattan yapılma kabuklarıyla tamamen kapattıkları gözlemlenmiş. Hazıra hayli alıştıklarından, artık beslenmek için ağızlarını kullanmayı bırakıp bakterilerin üreteceği besinleri bekler hale gelmişler.
Yaşadıkları bölgeler çeşitli nedenlerle tam olarak kamuoyuna açıklanmasa da, sülfat parçalanması nedeniyle bulundukları yerler genelde çürük yumurta gibi kokuyor.
Türün bireyleri su içerisinde çamur birikintilerine çakılıyorlar. Dışarıdan bakıldığında kabuklarının küçük bir kısmı su üzerinde görülebiliyor, fakat kabuğu çıkarmaya çalıştığınızda aslında 1,5 metre boylarında bir kabuk olduğunu fark ediyorsunuz.
Uzmanlara göre bu buluş, neredeyse canlı bir dinozor bulmak gibi.
Çünkü tür uzun zamandır sadece fosillerden biliniyordu ve canlı bir örneğine hiç rastlanamamıştı. Dolayısıyla bilim dünyası için gerçekten önemli bir yere sahipler.
Bir bilim insanı olarak böyle bir canlıyla ilk defa karşılaştığınızı ve kabuğunu yavaşça kırarak içine bakmanız gerektiğini düşünün. Yaratık temalı filmler sayesinde o an hayli irkilmiş bir halde olmanız olası olurdu gibi...
Özetle, gücenmesin ama pek bir çirkin olan bu tür de resmi olarak gezegenimizde yerini almış durumda.
Keşke bunca yıl yaptığı gibi saklanmaya devam etseydi demekten alıkoyamıyor insan kendini sanki...
100 lira karşılığında bu arkadaşı elinize alır mıydınız?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Evin bodrumunda çıksa apartmanı komple ateşe veririm adam gelmiş 100 TL için eline alır mıydın diyor.Yılanlara taparım,fakat en küçük bir kurt,bağırsak kurdu... Devamını Gör
Hanımlar bırakın allaseniz parasız elinize aldığınız bundan kısa ve küçük :))
ilk bakışta at ın cinsel organı sandım