Görüş Bildir
Haberler
Köpek Nasıl Temizlenir? Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Temizlenir? Köpek Nasıl Yıkanır?

Müge Kakşi
03.11.2021 - 12:24

Dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpeklerdir. Tarih boyunca insanlara eşlik etmiş olan köpekler yaklaşık olarak 12 bin yıldır varlığını sürdürmektedir. Dünyada 400'den fazla köpek türü bulunmaktadır. Birçok insan köpekleri arkadaşı olarak görmekte ve onları sadık bir dost olarak tanımlamaktadır. İnsan canlısı olan köpekleri bakmaya karar verdiğinizde bilmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi de köpeklerin temizlenme konusu oluyor. İlk defa köpek sahiplenen kişiler köpeklerin nasıl temizlendiğini ve nasıl yıkandığını merak ediyor. Peki, köpekler nasıl temizlenir? Köpekler nasıl yıkanır? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İlk olarak avlanma ihtiyacından dolayı insanların yanına aldığı köpekler ilk evcilleştirmenin bir örneği sayılabilir. Çok eski zamanlarda beri insan ırkıyla beraber varlığını sürdüren köpekler adeta insanların bir parçası olmuştur. Günümüzde de birçok insan köpek sahiplenerek kendilerine arkadaş edinmiş oluyorlar. Oldukça eğlenceli ve zeki olan köpekleri bakarken bilmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Özellikle temizlenme konusu köpekler için başlı başına önem arz ediyor. Yeni köpek sahiplenen kişilerin çokça araştırdığı köpeklerin nasıl yıkandığına ve nasıl temizlendiğine dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Yıkanır?

Geçmişten günümüze insanların sadık dostu denilince akla ilk gelen hayvan köpekler oluyor. Tarih boyunca insanın yanında olmuş ve çeşitli amaçlar için ihtiyaç duyulmuş köpekler günümüzde de evcil hayvan olarak oldukça tercih ediliyor. İlk defa köpek sahiplenen kişiler ise bazı konuları merak ediyor. Bunlardan biri de köpekler nasıl yıkanır veya temizlenir? Sorusu oluyor. Köpeklerin temizlenmesi onlar için oldukça önemlidir. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.

Öncelikle köpekler banyo yapmaya alışana kadar yıkanma sürecini pek sevmezler. Bunun için yapmanız gereken şeyler ona sakin ve pozitif bir ses tonuyla konuşmanız, çeşitli ödül mamaları vermeniz olabilir. Köpeklere banyoda ne kadar iyi davranırsanız o da banyoya o kadar alışacak ve ödüllendirildiği için de bir sonraki banyo işleminden korkmayacaktır. Köpeklerinizi banyoya başlamadan önce özellikle uzun tüylüyse tarayarak banyo işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Dilerseniz tarama işlemini banyo esnasında da yapabilirsiniz.

Köpeğiniz için bir banyo alanınız yoksa köpek küvetleri alabilirsiniz. Köpeğinizi yıkamadan önce suyun sıcaklığını iyi ayarlamanız gerekiyor. Su çok sıcak veya soğuk olmamalıdır, tıpkı bebek gibi düşünebilir ve orta sıcaklıkta bir su ayarlamanız gerekir. Bundan sonra köpeğinizi yavaş yavaş ıslatmaya başlayın. Bunu yaparken tüylerini okşayıp onu sevebilir ve onunla konuşabilirsiniz. Köpeğinizi ıslattıktan sonra bir köpek şampuanıyla yıkamaya başlayabilirsiniz. Köpeğinizi yıkarken kesinlikle sabun ve kendi ürünlerinizden kullanmayın bunlar köpeğinizin cildine zarar verecektir.

Köpek Nasıl Temizlenir?

Köpek Nasıl Temizlenir?

Ardından köpeğinizi yavaş yavaş hatta masaj yaparak köpürtebilirsiniz. Her yeri köpüklendikten sonra suyla iyice arındırın. Köpeğinizi yıkadığınız sırada kulaklarına su kaçmamasına özen göstermelisiniz. Köpeğinizin yüzüne çok köpük ve su getirmemeye çalışın. Kulaklarına gözlerine ve burnuna su kaçması hoş olmayacaktır. Bu yüzden köpeğinizin başını durularken veya temizlerken elinizle su alarak temizleyebilirsiniz. Köpeğinizin köpükten iyi durulandığına emin olun çünkü eğer köpük kalıntısı kalırsa yine cildi hasta olabilir. En son patilerini de yukarıdan aşağı doğru severek yıkayıp durulayabilirsiniz.

Banyo işlemi bittikten sonra köpeğinize bir ödül maması vererek onu ödüllendirmeyi unutmayın. Bunu yapmanız onun bir sonraki banyoya alışmasını sağlar. Köpeğinizi bir havluya sararak tüylerinde duyu iyice alın tek bir havlu yetmezse bir kaç havluyla suyunu iyice emdirin. Köpeğinizin hava soğuksa banyodan sonra direkt olarak soğuğa çıkmamasını sağlayın ve sıcak yerde tutun çünkü üşütebilir. Bu yüzden köpeğinizi güneşli ve sıcak günlerde yıkamaya özen gösterin. Eğer uzun tüylü bir köpeğe sahipseniz kurutma makinasının düşük ayarında onu kurutabilirsiniz. Bu şekilde köpeğiniz zamanla banyoya alışacak ve size sorun çıkarmayacaktır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın