Görüş Bildir
Haberler
Kedi Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Kedi Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Müge Kakşi
02.11.2021 - 17:00

Dünyada en çok beslenen evcil hayvan türleri arasında kediler yer alıyor. Kediler insana yakınlığıyla bilindiği kadar karakterleriyle de ön plana çıkıyor. Tıpkı insanlar gibi farklı karakterlere sahip kediler bu karakterlerini çok başarılı bir şekilde dışa vurabiliyorlar. Oldukça zeki olan kediler genelde küçük, etobur ve memeli hayvanlar olarak biliniyor. Kedilerin insana yakınlığının dışında en önemli özelliklerinden biri de evde bulunan haşaratları avlayabilme yetenekleri.  Anatomik olarak da güçlü ve esnek bir bedene sahip olan kediler aynı zamanda keskin refleksleriyle de bilinmektedirler. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra birçok farklı yeteneğe sahip kedileri sahiplenmek isteyenler de bir o kadar fazla. İlk kez kedi sahiplenecek kişilerin merak ettiği konulardan biri de kedilerin ne yediği ve nasıl beslendiği oluyor. Peki, kediler ne yer? Kediler nasıl beslenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çizgi filmlere bile konu olan bu sevimli dostlarımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta beslenme düzenleri oluyor. İnsanların olduğu gibi hayvanlarında beslenme düzenleri oldukça önemlidir. Sahiplenilen kediler sokaktaki kedilerden farklı olarak kuru mamalarla beslenmektedirler ve vücutları kuru mamaya alıştıktan sonra ev yemeklerini tercih etmez hatta bu onlara dokunabilir. Kedilerin ne yediği ve nasıl beslendiğine dair tüm detayları içeriğimizde sizler için derledik...

Kediler Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Kediler Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Kediler etobur oldukları için ve protein ağırlıklı beslenmeye ihtiyaç duydukları için alacağınız birçok kedi mamasında da bu ihtiyaçlar göz önüne alınmaktadır. Kaliteli içeriklere sahip kuru mama almanız onların ihtiyaçları olan besinleri karşılamasına yetecektir. Ayrıca kediler seçici hayvanlar oldukları için her kuru mamayı beğenmeyebilirler. Bu yüzden kedinizin beğendiği mamayı bulana kadar küçük paketlerde satılanlarını almanız daha iyi olacaktır. 

Bunun yanında kedilerinize kendi tükettiğiniz bazı protein kaynaklı besinleri verebilirsiniz. Bunlar tavuk eti, kırmızı et, balık, yumurta, yoğurt ve peynir olarak sayılabilir. Özellikle balık çeşitleri ve et çeşitlerini kediniz oldukça sevecektir. Diğerleri de temel besinleri arasında yer almasa da kedilerin sevebileceği besinler arasında yer alıyor. 

Ayrıca sudan sonra kedilerin içmeyi sevdiği şeylerden biri de yoğurt olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oldukça faydalı olan yoğurdu kedinize haftada bir verebilirsiniz. Bunun dışında diğer tüm ürünleri kedinize verirken kesinlikle pişirerek vermeniz gerekir. Özellikle çiğ et ürünlerini kedinize vermeniz vücudunda parazitlerin çoğalmasını sağlar ve kedinizi hasta eder. Ayrıca kedinizi kuru mamasıyla beslerken bunları da yan takviye besini olarak kullanabilirsiniz. Ana besin yerine geçirmeniz kedinizin kuru mamayı yememesine neden olabilir.

Bunun dışında su tüketimine de önem veren kedilerin çoğu taze su tüketmeyi severler. O yüzden sık sık kedilerinizin suyunu yenilemeniz gerekmektedir. Hatta taze su sevdikleri için birçok kedi musluktan akan suyu içmeyi daha çok sever. Bunun için sürekli devir daim eden kedi sulukları bulunmaktadır. Dilerseniz kedinize o suluklardan alabilirsiniz. 

Diğer bir konu da kedinizin mama veya suyunu plastik kaba koymamanız gerektiği. Plastik kaplar hem bakteri üretebileceğinden hem de kokabileceğinden kediniz bir süre sonra o kaptan yemek tüketmeyebilir. Kediler için satılan mama kapları veya metal ve cam kaplar kullanmanız onların beslenmesi için daha sağlıklı olacaktır.

Bunun dışında kediler laktozu sindiremedikleri için onlara kesinlikle süt vermemeniz gerekmektedir. Ayrıca şekerli ürünler ve çikolata da kedinizi hasta edebilir ve ölümle sonuçlanacak ciddi sorunlara yol açabilir. Hassas olan kedinize yukarıda sayılanlar hariç pek bir şey vermeniz önerilmez. 

Bunun dışında bir de sert kemikler daha çok köpeklerin yediği türden olduğu için kedinize bu tarz sert besinler vermeniz önerilmez. Bu besinler kedinizin boğulmasına neden olabilir. Tüm bunların yanında veterinerinize danışarak kedinize sağlıklı bir beslenme programı çıkarabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın