Görüş Bildir
Haberler
Kolay Doğum İçin Yapılması Gerekenler

Kolay Doğum İçin Yapılması Gerekenler

Duru Uzun
17.08.2016 - 00:27

Her anne adayı doğumunun kolay ve zahmetsiz geçmesini ister. Doğum yapacağınız gün en çok ihtiyaç duyacağınız şey size faydalı bilgiler sunan, içinizin rahat olması sağlayan ve en önemlisi ne düşündüğünüzü tahmin edebilecek, kafanızdakileri bilecek, şefkatle sizin yanınızda olacak bir kişinin olmasıdır. Eşiniz veya sevdiğiniz yakınlarınızla bu önemli güne başlamak işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

Uzmanlara göre kitaplar çoğunlukla doğumun tek bir şekilde ilerlediğine dair bilgiler sunar. Genişleme, ıkınma ve en sonunda da bebeğin gelmesi. Oysaki çok az sayıdaki doğum kitaplardaki gibi bir yol izler. Yani her bir anne adayının doğum hikayesi birbirinden farklıdır. Bu da demek oluyor ki her annenin doğumu kendine hastır. Hatta ve hatta birden fazla doğum yapan annelerin bile her doğum tecrübesinin birbirinden farklı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla anne adayı bu önemli güne her ihtimali düşünerek ve bu ihtimallere hazır bir şekilde hazırlanırsa doğumun üstesinden gelme olasılığı da oldukça artar.

Peki doğumunuzun kolay geçmesi için neler yapabilirsiniz? İşte işin uzmanlarından bu sorunun yanıtı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doğum hakkında bilgi sahibi olun

Doğum ile ilgili kitaplar okuyabilir, doğum kurslarına gidebilir ve doğum yapmış yakınlarınızdan tecrübelerini dinleyebilirsiniz. Tabii eşiniz ya da doğum esnasında size destek olacak kişinin de bu konuda bilgi sahibi olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde doğum günü gelip çattığında doğum hakkındaki bilgisizlikten kaynaklı kendisinde bir panik hali görülebilir.

2. Doğum boyunca yatağa bağlı kalmayın

Ayaktaki pozisyonlar hem doğum kasılmalarını daha rahat geçirmenizi sağlar hem de rahim ağzının yer çekiminin de etkisiyle çok daha kolay bir şekilde açılıp bebeğin aşağı inişini kolaylaştırır. Bu nedenle yürümekten, dans etmekten yani kısacası bedeninizi hareket ettirmekten korkmayın. Tabii hemşireler bebeği kontrol etmek için sizi yatırabilir ancak siz fırsat buldukça ve hemşireler izin verdikçe ayakta durmaya ve yer çekimini hissetmeye çalışın.

3. Doğumun verilen tarihte olmayabileceğini unutmayın

Çoğunlukla anne adayları bebeğin hamile kalındıktan 40 hafta sonra doğacağını zannederler. Ancak o tarih gelip çattığında doğum gerçekleşmemişse strese girerler ve duygusal açıdan çöküntü yaşayabilirler. Yakınları arayıp gelişmeleri öğrenmek istediklerinde de bir endişe duyarlar.

Aslına bakılırsa en tehlikeli olan durum, umudunu yitiren, morali bozuk, endişeli bir anne adayının doğum yapmasıdır. Fakat verilen tarihe 10 gün eklerseniz doğumun kesin tarihi konusunda içinizi biraz da olsa rahatlatmış olacaksınız. Unutmayın ki psikolojik olarak ne kadar rahat olursanız doğumunuz da o kadar rahat geçecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın