Görüş Bildir
Haberler
Koç Holding, Soma İçin İş Bırakan İşçilerden Telafi Çalışması İstedi!

Koç Holding, Soma İçin İş Bırakan İşçilerden Telafi Çalışması İstedi!

17.05.2014 - 17:14 Son Güncelleme: 17.05.2014 - 18:39

Koç Holding, Ankara’daki Türk Traktör fabrikasında Türk-İş’in çağrısıyla 15 Mayıs’ta iş bırakan işçilerden, iş bırakma gününün telafi çalışmasını istedi.

Evrensel’in haberine göre, işçilerin tepki göstermesi üzerine fabrika yönetimi sendikayla telafi çalışması hakkında pazarlığa girişti.

Türk Traktör fabrikasında yönetim işçilere, “Hafta sonu izin hakkınızı (Perşembe-iş bırakma günü) kullandınız, Pazar günü işbaşı yapacaksınız” diye açıklama yaptı.

Fabrika yönetimi sendikaya, “Uzlaşalım. 4 saat telafi çalışması yapın, diğer 4 saate mesai ödemesi yapalım” diye teklifte bulundu.

İşçilerin “telafi çalışması” dayatmasına tepkileri sürerken Sendika.Org’a ulaşan bir işçi, fabrika ve sendika yetkililerinin görüşmesine dair şunları anlattı:

“Sendika ile işveren arasında yapılan anlaşma, pazar günü 7,5 saat çalışıp 4 saat mesai ücretini vermesi durumunda geri kalan 3,5 saat ücreti (Perşembe) Yas ilan edilmesi dolayısıyla o güne saymaları ve gelmeyenlerden 7,5 saatin (bir günlük yevmiyenin yarısı) kesilmesine dayanıyor.

Oysa perşembe günü, hayatını kaybeden madenciler için iş bırakma eyleminde böyle bir bilgi ne verildi ne de söylentisi oldu. Tamamen emrivaki yapılıyor. Yas ilanı ise göstermelikten ibaret.”

Koç Holding: Dışarıda yas ilan ediyor, içeride işçiyi çalışmaya zorluyor

Koç Holding internet sayfasının girişine Soma’yla ilgili yayımladığı mesajı koydu. Mesajda, “Yüreğimizi yakan ve milletimizi yasa boğan Soma’daki elim kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifalar diliyoruz. Ülkemizin acısını derinden paylaşıyoruz” deniliyor.

Kaynak: http://www.sendika.org/2014/05/koc-ho...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0