Görüş Bildir
Haberler
Kıyamet Saati İleri Alındı: Felakete Artık 100 Saniye Var!

etiket Kıyamet Saati İleri Alındı: Felakete Artık 100 Saniye Var!

Atomik Bilimciler Bülteni adlı organizasyon tarafından, 73 yıldır güncellenen ve insan kaynaklı bir felaket sonucunda, dünyanın sonunun gelmesini sembolize eden kıyamet saati ileri alındı.

En son, 2018 yılında güncellenen ve geceyarısına 2 dakika kala olarak bırakılan saat, 20 saniye daha ileri alındı ve felakete 100 saniye kaldığı ifade edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhtimal ne kadar yükselirse saat o kadar ilerliyor

İhtimal ne kadar yükselirse saat o kadar ilerliyor

Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre, bilim insanlarının 73 yıldır güncellediği ve insan kaynaklı felaketlerden ötürü, dünyanın sonunun gelmesini sembolize eden kıyamet saati, biraz daha ileri alındı ve geceyarısına yalnızca 100 saniye kaldı.

Kıyamet saati en son 2018 yılında ileri alındığında kıyamete 2 dakika kaldığı uyarısı yapılmıştı. 2019 yılında ise saatin yelkovanı gece yarısına 120 saniye kalada tutulmaya devam etti.

Nükleer silahlar, siber saldırılar ve küresel ısınma...

Nükleer silahlar, siber saldırılar ve küresel ısınma...

Kıyamet saatinin, başta nükleer silahlar olmak üzere siber saldırılar, küresel ısınma ve benzeri küresel tehditlerden ötürü ileri alındığı belirtildi.

Organizasyon başkanı Robert Rosner 'Çok tehlikeli bir dünyayı normal gibi görmeye başladık. Nükleer gücün ve iklim krizinin oluşturduğu riskleri görmezden geliyoruz.' dedi ve şu uyarıda bulundu:

'Şu anda gerçek bir acil durumla karşı karşıyayız. Herhangi bir hatayı ya da gecikmeyi kaldıramayacak bir durumdayız.'

Saat, en son 1953'te geceyarısına 2 dakika kalaya getirilmişti

Saat, en son 1953'te geceyarısına 2 dakika kalaya getirilmişti

1954 yılında kurulan ve 1947'den beri saati güncelleyen organizasyon, en son bu ölçüde bir ileri almayı, 1953 yılında yaptı.

Soğun savaşın etkilerinin derinden hissedildiği o yıllarda, yelkovan 2 dakika kalaya getirilmişti. Saat ilk kurulduğunda ise, geceyarısına 7 dakika vardı. Sovyetler Birliği'nin çöktüğü 1991 yılında, yelkovan 17 dakika kalaya çekilmişti.

Organizasyon saati güncellerken hesaplamalar için danıştığı kurulda 13 Nobel ödüllü bilim insanı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
248
100
72
53
37
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vanilla Planifolia

yaw gözünüzü seviyim biraz daha bekleyin büyük işler peşindeyim bok olmasın ya

Beyza

Sovyetler Birliği yıkılınca 10 dk geri atması saçmalığı?

MakinistF

Küba füze krizinden veya berlin'de amerikan ve sovyet tankların karşılıklı 100 metre arayla 16 saat boyunca beklemesi olaylarından bihabersin anlaşılan. Şu a... Devamını Gör