Görüş Bildir
Haberler
KİŞİSEL GELİŞİM BAŞARI İÇİN NE KADAR GEREKLİ

KİŞİSEL GELİŞİM BAŞARI İÇİN NE KADAR GEREKLİ

Furkan Dede
14.07.2015 - 01:54 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 02:14

KİŞİSEL GELİŞİM BAŞARI İÇİN NE KADAR GEREKLİ

Kişisel gelişim, insanın gelişim yolculuğunda farkındalık sahibi olması aydınlanması sürecidir. İnsanın içsel kapasitesindeki öz kaynaklarına hızlı bir şekilde ulaşarak daha nitelikli kullanabilir hale getiren araçlar kutusu diyebiliriz kişisel gelişim tekniklerine.

Kişisel gelişim sadece teknik dizisi değil, insanın kendini tanıma sürecinde farkındalık katan aydınlanma katan ve insanın kendisini tanımasını sağlayan her durum aslında bir kişisel gelişimdir. Bazen nesnedeki gelişim bir canlı kişisel gelişim düşünüldüğünde katkısı olabilir. Kişisel gelişim de insan potansiyelini nasıl daha iyi kullanabilir bunun ile ilgili araçları sunuyor.Kişisel gelişim uzmanına ihtiyaç var mı?

Kişisel gelişimin farkındalığını sağlamak çok önemli, kişisel gelişim kitapları var, çeşitli seminerler oluyor. Bazen kişisel gelişim konusunda desteğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Öğrenciler sınavda bazen zamanı yetiştiremiyorlar, verimli ders çalışamıyorlar, özellikle öğrenciler için kişisel gelişim ile ilgili stratejiler ve yaklaşımlar öğrenciler için gereklidir. Yetişkinler içinde böyle.

Yetişkinler sunum yapmak, zamanı iyi yönetmek isteyebilir. İnsan tek başına bunları karşılamakta henüz yeterli durumda olmayabiliyor. Kişisel gelişim bu anlamda kendini keşfettiriyor ve başarılı olmak için bir araç sunuyor.Herkes kişisel gelişimi öğrenebilir mi?

Kişisel gelişimin en güzel tarafı da bu. Psikolojik tarafı ya da akademik kitapları okuduğumuzda kavram zor gelebilir, kişisel gelişim bir anlamda akademik ve ağır psikoloji gibi daha karışık kavramları filtreleyerek daha kolay anlaşılabilir ve uygulayabilir hale getirmiştir. İnsanların kendilerine daha iyi olma sürecinde kendinden daha iyi versiyon üretme sürecinde bu anlamda farkındalık katarak doğru strateji ve teknikleri sunuyor.Kişisel gelişim herkese faydalı mı?

Herkes kişisel gelişim özgüvenini yapmaya sahip olduğunu düşünür ve insan kişisel gelişimde kendini keşfetmek için bir adım olarak bilir ama bunun da bazı suistimal edindiğini de düşünüyorum. Sürücünün ehliyetsiz olması, kötü niyetli olması gidilecek yolu kötü yapmaz, sadece o sürücünün kötü olduğu anlamına gelir.

Kişisel gelişim iyi bir yol, kişisel gelişim insanı geliştirmek için çok önemlidir. Bir çok kişi kişisel gelişime antipatik bakıyor ama ben bu alanı seviyorum. Kişisel gelişim yola gidişte ki niyetlerden ve kişilerin bu anlamda ki konuya bakış açısından faydalanmak gerekir ve kişisel gelişim kişiye farklılık yapılan bir yol ve herkesin de ihtiyacı var.

E-Kütüphane » Türkiye'nin Bilgi Sitesi

Kaynak: https://www.e-kutuphane.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0