Görüş Bildir
Haberler
Kışın Kilo Alımına Dikkat!

Kışın Kilo Alımına Dikkat!

Mahmut Saim
19.02.2015 - 00:05 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 17:11

Kışın Kilo Alımına Dikkat!

Kışın kilo almak kolaylaşıyor. Kış hastalıklarından korunmak için bal ve pekmez gibi basit şekerler yüksek kalorili besinler fazla tüketiliyor. Sabahları bir kaşık pekmez, porsiyon porsiyon meyve derken kilo almak da kaçınılmaz oluyor. Ancak hem bağışıklık sistemini güçlendirerek kış hastalıklardan korunmak hem de kiloyu korumak mümkün.

KENDİNİZİ BAL VE PEKMEZLE TEDAVİ ETMEKTEN KAÇININ

Günlerin kısalıp gecelerin uzadığı kış aylarında, ağırlık denetimini sağlamak daha zor olabiliyor. Soğuk hava nedeniyle evde oturmayı tercih ettiğimiz, televizyon karşısında daha çok vakit geçirdiğimiz bir gerçek. Böyle dönemlerde kilo alımları da kaçınılmaz oluyor. Bunun dışında kış hastalıklarından korunmak için bol miktarlarda tükettiğimiz bal, pekmez gibi besinlerin kalori miktarı yüksektir. Tüketim miktarı arttıkça vücuda alınan kalori miktarı da artacaktır. Bu yüzden bu tür besinleri tüketirken miktarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

GÜNE KAHVALTISIZ BAŞLANMAMALI

Güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak metabolizmanızı iyi çalışır duruma getirmek için son derece önemlidir. Kahvaltı ile güne başlamak sizin hem direncinizi koruyacak hem kilo kontrolünde yardımcı olacak hem de metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecektir.

Kaynak: http://www.saglikhaberleri.com.tr/kis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın