Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'na 'Başkanlık' Sözleri Nedeniyle Soruşturma

Kılıçdaroğlu'na 'Başkanlık' Sözleri Nedeniyle Soruşturma

ATKN
12.05.2016 - 12:32

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü 'Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz' ifadeleri nedeniyle soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek re'sen başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, Türk Ceza Kanunu'nun 'Suç işlemeye tahrik' başlıklı 214. maddesi kapsamında yürütülecek.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72. Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini eleştirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
39
33
11
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Açılan soruşturma Kılıçdaroğlu'nu doğrular nitelikte.

Pasif Kullanıcı

tayyip başsavcılığı.

Sovereign

"Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz." Bir ülkedeki medya bu lafları bu kadar çarptırabilir. Koskoca Savcılıkta Türkçe bir cümle... Devamını Gör