Görüş Bildir
Haberler
Kickstarter Saldırıya Uğradı

Kickstarter Saldırıya Uğradı

Fatih UZUN
17.02.2014 - 23:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kickstarter Saldırıya Uğradı

Dünyanın en büyük bağış yoluyla proje gerçekleştirme sitelerinden olan Kickstarter geçen hafta siber saldırganların hedefi oldu. Saldırganların kullanıcı ismi, e-posta adresi gibi bilgileri çaldığı açıklandı.

Kalabalıkların gücünü arkasına alan bir proje olan Kickstarter, siber saldırıya hedef oldu. Site üyelerinin bilgilerinin çalındığı saldırı geçen hafta gerçekleşti. Siteden cumartesi akşamı yapılan açıklamaya göre saldırganlar, üyelerin e-posta adresleri, telefon numaraları ve benzeri bilgilerini ele geçirdi.

Ancak üyelerin kredi kartı bilgilerinin güvende olduğu ifade edildi. Üyelerine bir uyarı da gönderen Kickstarter yönetimi, şifrelerini mutlaka değiştirmelerini istedi.

Kickstarter CEO'su Yancey Strickeler tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede kredi kartı bilgilerinin çalınmadığının altı çizildi. Sitenin Facebook ile bağlantısının sıfırlandığı belirtilen açıklamada bu durum için özür dilendi. Son olarak çalınan bilgilerin kötü bir amaçla kullanılmadığı da belirtildi.

Kickstarter nedir?

Dünyanın dört bir yanındaki kişilerden toplanan paralarla insanlara projelerini gerçekleştirme fırsatı sunan Kickstarter bugüne kadar birçok ürün ya da hizmetin hayata geçirilmesini sağladı. Kurulan sistem isteyen herkesin istediği projeye belli oranlarda maddi destek vermesini sağlıyor. Bu sayede ürün ya da fikrini hayata geçirmek isteyenler finansman desteği sağlıyor. Hayata geçen projeler arasında en ünlüsü ise akıllı saat Pebble oldu.

  • aljazeera.com.tr
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/kicksta...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0