Görüş Bildir
Haberler
Kaza Yapan Türk Gemisi Battı: 2 Ölü, 4 Kayıp

Kaza Yapan Türk Gemisi Battı: 2 Ölü, 4 Kayıp

Gülten Tuna
29.12.2014 - 10:46 Son Güncelleme: 29.12.2014 - 10:48

Kaza Yapan Türk Gemisi Battı: 2 Ölü, 4 Kayıp

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinde bulunan mürettebattan iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/it...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2 Ölü, 4 Kayıp

Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, yaptığı açıklamada, 'Gökbel' isimli Türk kargo gemisinde bulunan mürettebattan iki kişinin öldüğünü, dört kişinin kayıp olduğunu, beşinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Bu arada, 'Gökbel' isimli geminin ait olduğu Çetinkaya Denizcilik şirketinin gelecek saatlerde basına açıklama yapacağı öğrenildi. Gemideki 11 kişilik mürettebatın tamamının Türk olduğu açıklanmıştı. Kazanın, Türk kargo gemisi limandan ayrılırken, diğer geminin limana giriş yaptığı sırada sabah saatlerinde meydana geldiği belirtildi.

İtalya'da bazı yayın organları, söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Baron', diğerinin ise Lady Aziza olduğunu yazdı.

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

Metteucci, batan geminin çevreye zararlı bir yük taşımadığını dile getirdi.

Bu arada, hava şartlarından dolayı arama-kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.

CNN Türk Haberin Tamamı İçin http://www.cnnturk.com/haber/dunya/italy...

Kaynak: http://onedio.com/haber/kaza-yapan-tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0