Görüş Bildir
Haberler
Katar Kraliyet Sarayı’ndaki Son Osmanlı Ressamı

Katar Kraliyet Sarayı’ndaki Son Osmanlı Ressamı

Muhammet İkbal Yıldız
01.02.2014 - 17:08 Son Güncelleme: 11.05.2022 - 14:09

Katar Kraliyet Sarayı’ndaki son Osmanlı ressamı

Dünyada gelişen teknoloji ile birlikte, yerini çağdaş eserlere bırakan Osmanlı minyatür sanatının son temsilcilerinden Haydar Hatemi’nin eserleri, Katar Kraliyet Ailesi Sarayı’nın duvarlarını süslüyor. Aynı zamanda Katar Kraliyet Ailesi’nin özel ressamı olan Hatemi, Hazar Strateji Enstitüsü tarafından çıkartılan Hazar World dergisinin Ocak sayısına konuştu. Ünlü sanatçı, söyleyişinde minyatür sanatının nasıl ortaya çıktığını, Osmanlı’dan günümüze nasıl gelişim gösterdiğini ve gelecek nesillere nasıl aktarılabileceğini dile getiriyor.

13 Mart 1945 yılında Azerbaycan’ın Nahçıvan özerk bölgesi yakınlarındaki Hadişehr kasabasında dünyaya gelen Haydar Hatemi, ilk ve orta öğrenimini Hadişehr’de, lise öğrenimini ise Tebriz’de yaptı. Lise yıllarında İran’ın ünlü minyatür ustalarından Hüseyin Behzad ve tezhip ustası Abdollah Bagiri’den ders aldı.

Liseden sonra İran’ın en saygın sanat okulu olan Tahran Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanan Hatemi, üniversitenin ikinci senesinde Takh-i-Tavus madalyasının dizaynı için yapılan bir yarışmada ülke genelinde birinci olur ve İran Kraliçesi Farah Pahlavi tarafından ödüllendirilir.

Kaynak: http://www.25haber.com/katar-kraliyet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın