Görüş Bildir
Haberler
İşte Mert'in Kaçırılma Görüntüleri

İşte Mert'in Kaçırılma Görüntüleri

adem kara
12.04.2014 - 15:38 Son Güncelleme: 12.04.2014 - 16:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kars'ta kaybolduktan 30 saat sonra ölü bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın kaçırılışına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Mert bir süre yolda birlikte yürüdüğü katil zanlısının aracına binerken görülüyor.

Görüntülerde Mert Aydın, babasının iş yerine yemek götürdükten sonra sokaklarda tek başına geziyor.

Daha sonra katil zanlısı 23 yaşındaki Aykut B' ile yürürken takılıyor kameralara. Aykut B. ile konuştuğu, bu sırada neşe içinde koşturduğu görülüyor.

Daha sonra zanlının kullandığı tespit edilen kırmızı renkli panel van tipi araç kameralara yakalanıyor. Bir hayli uzaktan çekilen görüntüye bir süre sonra Mert giriyor ve sağ ön taraftan araca biniyor.

Güvenlik kameralarında aracın Mert bindikten sonra da görüntüleri mevcut.

Hatta benzin almaya girdiği istasyonun kamerasına da yakalanmış. Ancak güvenlik kamerasının saati, Mert'in artık araçta olmadığını gösteriyor.

Zira Kars Emniyet Müdürü Mert'in kaçırılıp öldürülmesinin 2 saat 40 dakika içerisinde olduğunu açıklamıştı.

Bu, aracın Mert'i alışı ile benzinliğe girdiği an arasındaki süreye karşılık geliyor.

Zanlı iş yerinde yakalandı

Cuma akşamı saat 20.00’de iş yerinde yakalanan katil zanlısı Aykut B., tutuklandıktan sonra güvenliği için Erzurum Cezaevi'ne gönderildi. Zanlının ismi, ailesinin güvenliği için ilk aşamada açıklanmamıştı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte Cumartesi sabahı basın toplantısı düzenledi, failin ‘kız kaçırma ve hırsızlık’ suçlarından sabıkası olduğunu açıkladı.

Tepe, failin ailesinin güvenliği hakkındaki soruya, 'Şu aşamada biz bu kadar detaya girmiyoruz ama failin yakın ailesi, onlar şu an şehir dışına gittiler' yanıtını verdi. Vali Tepe, televizyon kanallarında yer alan MOBESE görüntülerine ilişkin soruyla ilgili de şunları söyledi:

“Mert’in ailesi tarafından ‘çocuğumuz budur’ denilince o görüntüye yoğunlaşıldı ancak daha sonra arkadaşlarımızın bulgularıyla bu teşhis örtüşmeyince ondan vazgeçildi. Bir bakıma bizim de tabiri caizse işimize geldi. Özellikle biz de fail daha rahat hareket edebilsin düşüncesiyle bu değildir demedik.”

Babasıyla birlikte oto alım satımı yapan Aykut B.'nin tutuklanmasının ardından ailesi de Kars'tan ayrıldı. B. ailesinin hangi kente gittiği bilinmiyor.

Kaynak: AA ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0