Görüş Bildir
Haberler
Karlıova-Varto Yolunda Polis ve Jandarma Operasyonu

Karlıova-Varto Yolunda Polis ve Jandarma Operasyonu

adem kara
04.06.2014 - 12:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik güçleri Diyarbakır Lice ve Muş’ta karakol yapımlarını protesto etmek amacıyla karayollarını ulaşıma kapatan gruplar ile köylülere tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Aynı saatlerde Siirt’te düzenlenen KCK operasyonunda ise 20 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, polis ve jandarma, 12 gündür kapalı olan Diyarbakır-Lice ve Muş Karlıova-Varto yolunu açmak için sabaha karşı harekete geçti.

Lice karayoluna hendekler kazarak 24 Mayıs tarihinden bu yana ulaşımı engelleyen gruplara güvenlik güçleri gaz bombaları, tazyikli su ile müdahale ederken, protesto eden gruplar da güvenlik güçlerine taş, molotof ve el yapımı patlayıcılarla karşılık verdi.

Hükümet tarafından başlatılan çözüm süreci kapsamında cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan ile 2012′nin sonlarından bu yana görüşmeler yürütülüyor. PKK bu görüşmeler kapsamında Öcalan’ın da yaptığı çağrının ardından Mart 2013′te ateşkes ilan etmişti.

Bu süreçte hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yeni karakol inşa etme çabaları ise PKK’ya bağlı grupların müdahalelerine neden oluyor. Karakol inşaatlarını engellemek amacıyla PKK’yla bağlantılı grupların, karayollarını ulaşıma kapattığı, bu inşaatlarda çalışan firmaların iş makinelerine zarar verdiği, zaman zaman bu inşaatlarda çalışanların yollarını keserek işçileri kaçırdığı belirtiliyor.

Güvenlik güçleri, Muş-Varto yolunu karakol yapımını protesto etmek amacıyla iki gündür trafiğe kapatan gruplara da sabah erken saatlerde operasyon başlattı. Eylemi bitirmek ve yolu trafiğe açmak için sabah 05.00 sıralarında helikopterlerle çok sayıda asker ve özel hareket timleri bölgeye indirildi.

Yaklaşık 1.000′e yakın köylü ve göstericinin bulunduğu bölgede güvenlik güçleri ile çatışmaların hâlâ devam ettiği bildirildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de akşam saatlerinde yüzleri kapalı olan bir grup Silopi yolu üzerindeki Cizre Köprüsü’nü çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Ancak güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından köprü yeniden trafiğe açıldı.

Öte yandan, Siirt’te devam eden bir soruşturma kapsamında da PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK’ya bağlı oldukları iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu kişiler, Siirt Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde birçok eve baskın düzenlenerek gözaltına alınırken, operasyonun genişletileceği bilgisi verildi. 

REUTERS, DHA

Kaynak: http://zete.com/karliova-varto-yolund...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0