Görüş Bildir
Haberler
Karkamış Sınırındaki Köyün Kontrolü IŞİD'e Geçti

Karkamış Sınırındaki Köyün Kontrolü IŞİD'e Geçti

Karkamış Sınırındaki Köyün Kontrolü Işid'e Geçti

Gaziantep'in Karkamış İlçesi yakınlarında bulunan PYD kontrolündeki Suriye'nin Zormağara Köyü, 3 gün süren çatışmaların ardından IŞİD örgütünün eline geçti. Sınırda konuşlu Türk askerleri teyakkuza geçti.

KARKAMIŞ - Karkamış'ın karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Carablus İlçesi'nin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, geçen salı günü Karkamış Barajı yakınlarındaki PYD hakimiyetindeki Zormağara Köyü'nü ele geçirmek için çatışma başlattı. Çatışmalar sırasında yankılanan silah ve patlama sesleri Türkiye tarafında korkuya yol açarken, güvenlik güçleri de zırhlı araçlarla sınır hattında yoğun önlem aldı.

IŞİD KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

3 gün süren çatışmaların ardından gece geç saatlerde Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki köyün kontrolü IŞİD militanlarının eline geçti. Şiddetli çatışmaların ardından hakimiyeti sağlayan IŞİD üyeleri, Türkiye tarafından da görülebilen köyün hakim bir noktasına siyah bayraklarını dikti. Kontrolü ele geçiren IŞİD militanları ile PYD güçlerinin köyün dışındaki bazı bölgelerde ise çatışmaya devam ettiği öğrenilirken, zaman zaman ateşlenen silah sesleri ise Türkiye'den duyulmaya devam ediyor.

Metin İliksoy, DHA

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/kar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0