Görüş Bildir
Haberler
Kanada Romanyaya 6 Savaş Uçağı Gönderiyor

Kanada Romanyaya 6 Savaş Uçağı Gönderiyor

ERGİN
30.04.2014 - 16:14 Son Güncelleme: 30.04.2014 - 19:35

Kanada ulusal savunma bakanlığından yapılan açıklamada, Doğu avrupada NATO üyeleri tarafınan devam ettirilmekte olan eğitim, tatbikat eylemleri için 6 hava unsurunun Romanyaya NATO üssüne gönderildiği belirtiliyor.

1 Mayısta yola çıkacak olan 6 Adet CF-18c tipi savaş uçağı ve destek personel ekip NATO kapsamında Birleşik devletler ile Romanya hava Kuvvetleri tarafından icra edilmekte olan hava sahası eğitimlerine katılacaklar. Romanyada bulunan Mihail Kogalniceanu Hava Üssünü Birleşik devletler 1999 yılından bu yana aktif olarak kullanıyor son yıllarda ise Amerikan askerlerinin Afganistandan çekilmesi sırasında yoğunlukla kullandıkları bir çıkış noktası olmuştu. En son yapılan NATO toplantısında Birleşik Devletler, Romanyadan bu hava üssündeki kara ve hava unsurlarnın miktarını arttırmak için izin almışlardı.

Özellikle Kırım işgali ve Ukraynada bölgesel olarak yükselen tansiyon nedeniyle, NATO'dan daha önce yapılan açıklamalarda bölgeye daha çok silahlı unsurun yöneltileceği bildirilmişti. Geçen hafta Fransa Polonyada bulunan NATO hava üssüne 4 adet Rafale uçağı göndermişti.

Kaynak: http://www.defencetalk.com/canada-dep...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0