Görüş Bildir
Haberler
Kamer Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kamer Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Emre Ordu
24.01.2016 - 15:02 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 13:54

Cuma günü hayatını kaybeden eski CHP milletvekili Kamer Genç için dün Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. 76 yaşında hayatını kaybeden Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekilleri ve Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın da katıldığı bir törenle vasiyeti üzerine bugün memleketi Tunceli'de son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: @nasuhbektas

22 Ocak Cuma günü 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için ilk tören dün saat 14.00'te Kartal Cemevi’nde düzenlenmişti.

Bugün sabah saat 10.00'da Tunceli Cemevi'nde Kamer Genç için düzenlenen cenaze töreni öncesi Kamer Genç'in eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Cemevi morgundan alınan ve Türk Bayrağı'na sarılan Kamer Genç'in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, CHP Grup Başkan Vekilleri, Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gürsel Erol, Nurittin Demir, Rıza Yalçınkaya ve PM üyesi Ali Öztunç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Ubeyde İpek, vali yardımcıları ile birlikte yaklaşık 5 bin Tuncelili vatandaş katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası verdi ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Genç'in cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına götürüldü. Genç'in cenazesi, Nazimiye İlçesi'ne gönderildi. 

Nazimiye Cemevi'nde alınan helallik sonrası Kamer Genç'in cenazesi toprağa verilmek üzere Nazimiye İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ramazan Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
18
16
10
9
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın