onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kalp Spazmı Nedir, Kalp Spazmı Belirtileri Nelerdir? Kalp Spazmı Tedavisi...

Kalp Spazmı Nedir, Kalp Spazmı Belirtileri Nelerdir? Kalp Spazmı Tedavisi...

Kalp spazmı temelde kalp dokusunu besleyen damarların kasılması ile ortaya çıkan rahatsızlığa verilen isimdir. Kalbi besleyen atardamarların kasılmasıyla ortaya çıkan bu rahatsızlık kalbin yeteri kadar beslenememesi durumudur. Özellikle kalp krizi ile karıştırılan kalp spazmı nedir? Peki, kalp spazmı belirtileri nelerdir? İşte kalp spazmı tedavisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kalp Spazmı Nedir?

Kalp Spazmı Nedir?

Kalp spazmı pek çok kişi tarafından kalp krizi ile karıştırılmaktadır. Ağrı hissinin kalpte olması sebebiyle kalp kriziyle karıştırılan kalp spazmı, kalbi besleyen atardamarların kalbi besleyememesi sonucunda ortaya çıkar. Kalbin yetersiz beslenmesi sonucunda kasılması anlamına gelen bu hastalık erken müdahale gerçekleştirilmediği sürece kalıcı rahatsızlıklara sebep olabilmektedir.

Kalp spazmı temelde kalp dokusunu besleyen atardamarların kasılmasına bağlı olarak kalbi yeteri kadar besleyememesi sonucu oluşur. Kalp krizindeki gibi göğüste şiddetli ağrı yapar.

Bir kasın ya da vücutta yer alan kas grubunun çeşitli nedenlere bağlı olarak kasılmasına spazm denilmektedir. Spazmı tetikleyen bazı unsurlar yer almaktadır. Spazm aniden gelişen bir ağrı olarak da bilinmektedir. Spazm kramplar eşliğinde de görülebilir. Çoğu zaman kramplarla da karıştırılan bir durumdur. Spazm vücutta kas olan bölgelerde olabilir. Özellikle boyun, kalp, mide gibi spazmlar en yaygın görülen spazm çeşitlerindendir.

Kalp Spazmı Belirtileri Nelerdir?

Kalp Spazmı Belirtileri Nelerdir?

•Göğüste sıkıntı,

•Nefes darlığı,

•Kalpte sıkışma,

•Kalpte baskı hissi,

Ağrı,

•Göğüs ağrısı,

Kalp spazmı belirtileri arasında yer almaktadır. Bu belirtilerin görülmesi durumunda kalp krizi riski de olabileceği için zaman kaybetmedendoktor kontrolüne gidilmelidir. 5-10 dakika süreyle gerçekleşen kalp spazmı uzun süre belirtilerin vücutta kalmasına sebep olabilmektedir.

Spazm Neden Olur?

Spazm Neden Olur?

1) Ağır Taşımak

Ağır işlerde çalışmak ve aniden ağır bir şey kaldırmak spazm nedenleri arasında yer almaktadır. Aniden bir şey taşırken kaslar kasılır. Bunun sonucunda da spazm meydana gelebilir. Bundan dolayı ağır bir şey taşırken taşıma kurallarına uygun bir şekilde yük taşımak son derecede önemlidir.

2) Yanlış Pozisyonda Uyumak

Uyurken uyuduğumuz pozisyon ok önemlidir. Uzun süre uygunsuz bir şekilde uyku pozisyonunda spazm meydana gelebilir. Yanlış pozisyonunda uyumak hem kalp spazmı hem de boyun spazmına neden olabilmektedir. Bundan dolayı doğru uyku pozisyonu çok önemlidir.

3) Boyun Gerilmesi

En çok egzersiz esnasında ortaya çıkan bir durumdur. Egzersiz yaparken aniden boyun gerilmesi yaşayabilirsiniz. Bu durumda da yanlış egzersiz pozisyonları ile birlikte boyun spazmı aniden gelişebilir. Egzersizleri daha hafif tempoda yapmak bu noktada önemlidir.

4) Stres

Özellikle yaşanılan duygusal stres de sürekli olarak spazm ortaya çıkabilmektedir. Stresli bir iş yaşantısı ve okul hayatında yaşanılan sınav stresleri gibi duygusal geçişlerde spazm ortaya çıkabilir. Stres spazmın nadir nedenleri arasında yer almaktadır.

Kalp Spazmı Tanısı ve Tedavisi

Kalp Spazmı Tanısı ve Tedavisi

Spazm tanısı yapılan bir takım testler sonucu ortaya çıkar. Özellikle kalp spazmı için yapılan ekg ve eko kalp görüntülemeleri ile birlikte kalp spazmı tanısı konur. Spazm tedavisinde ise bir takım ağrı kesiciler ve iğneler verilir. Sıcak ve soğuk pres uygulamaları da yapılır. Kalp spazmı tehlikeli mi?

Kalp spazmı, kalp damarında hiçbir darlık bulunmasa da kasılarak cidarını küçültmesi halinde meydana geliyor. Kalp spazmında da kalbe kan gitmez. Kas beslenemez. Göğüs ağrısı olur. 20 dakikadan fazla sürerse kalp krizine veya ani ölümlere yol açabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın