Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Gözündeki Çekiciliğinizi Bir Anda Dokuza Katlayacak 9 Bilimsel Taktik

etiket Kadınların Gözündeki Çekiciliğinizi Bir Anda Dokuza Katlayacak 9 Bilimsel Taktik

Öykü Hanım
09.01.2016 - 15:19

Milyonları peşinden koşturan televizyon artistleri ya da yakışıklılığıyla efsane olmuş şarkıcılardan farkınızın ne olduğunu hiç sorguladınız mı? 

Onların çekiciliğinin doğuştan olduğunu ya da aslında en az onlar kadar yakışıklı olduğunuzu ama şansınızın yaver gitmediğini düşünmüş olabilirsiniz.

Bu görüşlerin ikisi de yanlış. Sizlerle paylaştığımız 9 bilimsel taktikle etrafınızdaki kadınların dikkatini bir televizyon starı kadar etkili bir biçimde toplayabilirsiniz.

Unutmayın, biz demiyoruz, bilim diyor.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/scienc...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evrensel flörtleşme sinyallerini okumayı öğrenin.

“Aşkın kitabını” yazmış antropolog Helen E. Fisher, Amazonlardan Paris kafelerine kadar tüm kadınların şaşırtıcı derecede benzer şekillerde flört ettiğini söylüyor. Bu “içgüdüsel” olabilecek kadar evrensel hareketlere dikkat etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

2. Kendinize denk gördüğünüz insanları tercih edin.

2. Kendinize denk gördüğünüz insanları tercih edin.
flavorwire.files.wordpress.com

Burada “o kız sana göre değil”, “sen daha iyilerine layıksın canım” gibi bir tavsiye vermiyoruz. Bilimsel veriler gösteriyor ki, kendimizden daha çekici bulduğumuz insanı hak etmiyor olduğumuz düşüncesi bizi tüm ilişki boyunca rahatsız edebilir. Partnerimizi kendimizden daha az çekici buluyorsak da “daha iyisini yapabilir miydim?” sorusu hep bilinçaltınızın bir köşesinde kalır.

3. "Hali vakti yerinde" olduğunuzu düşündürün/hissettirin ama çok da vurgulamayın.

Araştırmalara göre kadınlar, çekici erkekler yerine daha az çekici ama varlıklı erkekleri tercih ediyorlar. Yapılan araştırmalarda aynı erkek pahalı arabalarla veya lüks evlerle aynı karede gösterildiğinde kadınlara normalde olduklarından daha çekici gözüküyor!

4. Olduğunuzdan yaşlı gözükün.

4. Olduğunuzdan yaşlı gözükün.

Psikolojide bunun adı “George Clooney Etkisi” 

Kadınlar, yaşça büyük erkekleri daha çok tercih ediyor. Hatta kadınlar finansal açıdan bağımsızlıklarını edindikçe yaşlı erkeklere olan ilgileri daha da artıyor! 

Evrimsel psikologlara göre bunun nedeni erkeğin yaşlandıkça ailesine kazandırabileceği statü ve maddi kaynakların artması.

5. Tarzınızı kirli sakalla tamamlayın.

5. Tarzınızı kirli sakalla tamamlayın.

Sakalın modası geçti diyenler yanılıyor! Aşırı olmadığı sürece sakal, erkekleri kadınlara olduklarından daha çekici gösteriyor. Sakallı erkekler daha erkeksi, daha dominant ve daha tuttuğunu koparan insanlar olarak algılanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kas yaparken göz çıkarmamaya dikkat ederek kas yapın.

Kadınlar kaslı erkeklere bayılıyormuş” ifadeleriyle gaza gelip spor salonlarına akın eden bir neslin üyeleriyiz. Ama gerçekte göz önünde bulundurulması gereken çok önemli bir nokta var. Kadınlar, kısa süreli ilişkiler için bol kaslı erkekleri tercih ederken uzun süreli ilişki yaşadıkları insanın “normal” ölçüde kaslara sahip olmasını istiyor.

7. Kibar davranmaktan asla vazgeçmeyin.

Psikolojide “Hale Etkisi”  adı verilen bulgunun önemli bir yeri var. Buna göre, bir insanın bir özelliği aklınızda yer edecek derecede iyiyse geri kalan tüm özelliklerinin de daha olumlu olacağını düşünüyoruz. 

Bu, güzel görünümlü insanların iş hayatında neden başarılı olduğunu da kanıtlayan bir bulgu. Bundan hareketle yapılan araştırmalara göre daha kibar ve dürüst erkekler, diğer özellikleri açısından da daha yeterli ve daha çekici bulunuyor.

8. Duygularınızı açmaktan korkmayın.

Bilim, “Erkekler ağlamaz” lafının geçerli olmadığını çoktan ispatladı. Araştırmalara göre duyguları hakkında konuşabilen erkekler kadınlara daha çekici geliyor!

Hassas olmak erkekliğe zarar vermiyor, aksine sizi daha çekici gösteriyor!

9. Kıyafetlerinizde kırmızıyı tercih edin.

Birçok ülkeden katılımcıyla yapılan bir çalışmaya göre, kadınlar en çok kırmızı giyen erkekleri çekici buluyor! Hatta eski romada en güçlü erkeklere “coccinati” yani kırmızı giyen adam adı veriliyormuş.

Peki sizin görüşünüz nedir?

Paylaşmaktan çekinmeyin, belki de bilime sizin görüşünüz yön verecek...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
589
290
66
55
53
44
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın