Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Bu 10 Sektörde Çalışsaydı Ne Olurdu?

Kadınlar Bu 10 Sektörde Çalışsaydı Ne Olurdu?

Buldumbuldum
31.01.2014 - 13:36

Kadınlar, kadınlarımız... Hayatın her alanında yer alanında var olan kadın; hırsı, kararlığı, cesareti ve gözüpek oluşuyla rakiplerini üzerine basa basa zirveye ulaşır :) Kadındaki rekabet gücü içgüdüsel olarak gelişir. Çocukluğunda oynadığı evcilikler de bile, 'En güzel benim Barbiemmm!' diyerek zaten olaya 1-0 önde başlar. 

Fakat öyle meslekler vardır ki, 'Yarın ne giyeceğim!' bile diyemeyeceğiniz türden... Gelin siz de Türkiye de ve dünyada kadınların pekte bulunmadığı ama olsaydı ne olurdu dediğimiz o meslekler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) İtfaiyeci

1-) İtfaiyeci

Küçükken her 5 çocuktan 1'i istisnasız itfaiyeci olmak ister. Belediyede oturup çay içen göbekli itfaiyeci amcalar yerine, kadınların burada çalıştığını düşünebiliyor musunuz? Yangına giderken kesin topukluları çıkarıp babet yada spor ayakkabı giyerler :)

2-) Taksici

2-) Taksici

Genelde 'Çiçek Taksi' gibi dizelerde karşımıza çıkan kadın taksici olgusu, 'Şoför Nebahat' ile zirveye çıkar. Yurtdışında çokça, ülkemizde çok nadir olarak çalışan kadın taksicilere ve şoförlere 'uzaylı' gözüyle bakılmaktadır. :) Eminiz ki kadınlarını geneli bu işi yapsa, araba aynasında makyaj yaparken kaza yapabilir.

3-) Evden Eve Nakliyat

3-) Evden Eve Nakliyat

Hayatımızda mutlaka bir kere karşılaştığımız nakliyeciler, taşınırken gördüğümüz  herkül gibi güçlü - kuvvetli çalışanlarıyla aklımızda kalırlar :) Peki siz erkekler yerine sırtında çamaşır makinesi, boynunda perde ile eve çıkan kadını hayal edebiliyor musunuz?

4-) Yazılımcı

4-) Yazılımcı

İçine kapanık, zeki, çok çalışan ve genelde sosyal hayatı olmayan yazılımcıların kadın olduğunu bir düşünsenize :) Klavye başında sabahlayan kadının,  enerji içecekleriyle 'Yapıcammm, yapıcammm!' diye bağırıp Super Mario oynayan kız gibi ağlamasını görür gibiyiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emin Olun Bu Kadının Çocuğu da Böyle Olurdu :)

Emin Olun Bu Kadının Çocuğu da Böyle Olurdu :)

5-) Muhtar

5-) Muhtar

Muhtarlar; topluma mal olmuş, ihtiyar heyeti ile hareket eden, düğün-kına-cenaze gibi organizasyonlarda tam kadro bulunan, mahalle ve köyün yönetim çekirdeğini oluşturan ve olup biten her şeyden haberi olan bir mertebedir. Bir de bunun kadın olduğunu düşünürsek artık mahallenin yerinde tek bir çöp kalmayacağı, muhtarlığın dantellerle donatılacağı, altın günlerine mahallece gidileceği, kek-kısır ve poğaça potansiyelinin oldukça artacağı günler bizi bekliyor :) Düşünsenize annenize ''n'aptın muhtar!' dediğinizi...

6-) Müteahhit

6-) Müteahhit

Özellikle Türkiye'de inşaat sektöründeki yükselmeyle bir 'müteahhit' kavramı ortaya çıktı. Genelde Karadenizli ve paralı olan ve müteahhitin kadın olduğunu düşünürsek; şantiyede  işçilere hamurişi getirip, 'Çalışın annem, çalışın!' diyebilir :)

7-) Çöpçü

7-) Çöpçü

'Oğlum Bak Git' mottosuyla halka mal olmuş olan çöpçülük, kendine münhasır bir meslektir. Genelde ağzında sigarası, çöp arabası arkasında hokkabaz gibi duran emektar abilerimizin yerine bir kadın çalışsa, 'Ayyy bu çok pis kokuyor ben bunu almam!' deyip ülke çöpten geçilmez hale gelebilir :)

8-) Badanacı

'Ucuza boya badana yapılır' afişleriyle hala badanacılığın ölmediğini kanıtlayan badanacıların renkli dünyasına kadınlar adım atarsa ne olur? Ne olur biz söyleyelim... Beyaz tulumunu bir güzel giyer, şirin görünmek için burnuna biraz boya çalar ve içindeki sanatsal aşkla duvarınıza çiçek - böcek şekilleri yapar :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

9-) Simitçi

9-) Simitçi

Sabahları vazgeçilmez olan simitlerimizi satan bu tatlı insanlar kadın olsalardı çok güzel olurdu... Sabah simit aldığınız simitçi teyze okula yada işe giderken, 'Allah sizin açıklığı yersin oğlum-kızım' diyebilirdi :)

10-) Dönerci

Ayaküstü yemeğe bayıldığımız, ayranın vazgeçilmez partneri döner, ustasıyla bilinir. Elindeki samuray kılıcına benzer döner bıçağıyla kan-ter içinde bize hizmet veren bu tatlı, göbekli ustalar ya kadın olsaydı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0