Görüş Bildir
Haberler
Kadeh tokuşturmanın öyle bir anlamı var ki, buna siz bile şaşıracaksınız !

Kadeh tokuşturmanın öyle bir anlamı var ki, buna siz bile şaşıracaksınız !

ilgincbirbilgi.com
21.10.2014 - 11:51 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 12:48

Kadeh tokuşturmanın meğer bambaşka bir anlamı varmış.

Özel bir davete gittiniz, ya da güzel bir yemek sonrası kadeh tokuşturdunuz. Peki kadeh tokuşturma geleneği nereden geliyor ve ne anlama geliyor hiç merak ettiniz mi? Biz merak ettik ve çok ilginç bir sonuca ulaştık.

Şarap ya da şampanyanızı açtınız ve dostlarınızla kadeh tokuşturacaksınız. Aman dikkat. Kadeh tokuşturmanın öyle bir anlamı var ki, bunu bütün dostlarınızla paylaşın. İşte o anlam. 

Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip,ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.

Bugün normal karşıladığımız davranışların eskiden bir anlamı vardı. Ya dostluk ya da düşmanlık olarak algılanan bu davranış biçimleri günümüze kadar ulaştı ama anlamları kayboldu. Bir sonraki kadeh tokuşturmanızda bu bilgi aklınızda olsun.

DAHA FAZLA İLGİNÇ VE ENTERESAN BİLGİ İÇİN : İlginç bilgiler

Kaynak: http://www.ilgincbirbilgi.com/ilginc-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın