Görüş Bildir
Haberler
Japonlar Yaptı: Dünyanın En Hızlı Kamerası

Japonlar Yaptı: Dünyanın En Hızlı Kamerası

Bilgi Çağı
12.08.2014 - 10:42 Son Güncelleme: 12.08.2014 - 11:46

Japonlar yaptı: Dünyanın en hızlı kamerası

Tokyo ve Keio üniversitelerinin işbirliğiyle geliştirilen kamera dünyanın en hızlısı. Özelliği, tek bir karede yakalanamayacak anları insan gözüne görünür kılması.

Japonya’nın iki büyük üniversitesinden 12 araştırmacının 3 yıllık ortak çalışması sonucu geliştirilen ve kısaca STAMP (Sequentially Timed All-optical Mapping Photography; yaklaşık Türkçesiyle, Sıralı Zamanlı Tam Optik Haritalama) adı verilen kamera, mevcut yüksek hızlı kameraların 1000 katı hızda fotoğraf çekebiliyor.

WSJ’nin haberine göre araştırmacılar, STAMP ile ışık hızının 6’da 1’ine eşit olan ısı aktarımının fotoğrafını çekmeyi başardı.

STAMP’ın optik perdesi (shutter) 1 saniyenin trilyonda birinden daha hızlı bir aralıkta hem de art arda fotoğraf çekebiliyor. Bu da herhangi bir elektronik ya da mekanik perdenin 1 saniyenin milyarda birinde yakaladığı fotoğraf hızının 1000 katı demek...

Kameranın özellikle tıbbi araştırmalara büyük katkısı olacağını düşünen araştırma ekibinin yeni hedefi kamerayı pratik kullanıma uygun boyutlara getirebilmek. STAMP’ın şu anda kapladığı 1 metrekarelik alan düşünülürse gayet makul bir hedef…

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17919-ja...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın