Görüş Bildir
Haberler
Japon Uzman: 'Türkiye ile Aramızdaki Temel Fark Bina Sağlamlığı'

Japon Uzman: 'Türkiye ile Aramızdaki Temel Fark Bina Sağlamlığı'

Tokyo Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Profesör Dr. Masataka Kinoshita, deprem konusunda Türkiye ile Japonya arasındaki temel farkın bina sağlamlığı olduğunu söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokyo Üniversitesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden Profesör Dr. Masataka Kinoshita ve Doç. Dr. Hiroe Miyake 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremleri değerlendirdi.

Ekonomim gazetesinden Elif Karaca'nın haberine göre, Japonya'da, özellikle 1975'ten sonra çok katı depreme dayanıklılık standardlarının bulunduğunu belirten Kinoshita, büyük bir deprem ülkesi olmasına rağmen çok daha az can kaybının yaşandığı Japonya ile Türkiye arasındaki temel farkın binaların sağlamlığı olduğuna dikkat çekti.

"Altyapı bakımları sürekli yapılıyor"

"Altyapı bakımları sürekli yapılıyor"

Miyake de aynı şekilde Türkiye’de yaşanan bu depremde yapıların çok sağlam olmadığının altını çizerek, Japonya’da olası bir afete hazırlanmak için altyapının sürekli bakımlarının yapıldığını ve sistemin sürekli olarak yeniden değerlendirildiğini ifade etti. 

Yapıların güçlendirilmesini tavsiye eden Miyake, son yıllarda yıkıcı depremlerin meydana gelmediği yerlere öncelik verilerek yapıların denetlenmesinin faydalı olacağını söyledi. 

Miyake “Kuzey Anadolu fay kuşağında bir sonraki sismik boşluğun İstanbul çevresi olabileceği söyleniyor. Türkiye'de halihazırda yapılmakta olan bilinçlendirme çalışmalarının yeniden canlandırılması da etkili olacaktır” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
14
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Boşuna demiyoruz deprem değil ihmal öldürür diye. "...Miyake “Kuzey Anadolu fay kuşağında bir sonraki sismik boşluğun İstanbul çevresi olabileceği söyleniyor... Devamını Gör

Mert syl

aramızda daha ne temel farklar var bi bilseniz.

ebru k

Türkler ev yapmayı beceremiyorsa işi uzmanlarına bırakın gelip japonlar yapsın adamlar insana değer veriyor en azından.