Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de 10 Gence Daha Erdoğan'a Hakaret Soruşturması Açıldı

İzmir'de 10 Gence Daha Erdoğan'a Hakaret Soruşturması Açıldı

FreiGeist
26.12.2014 - 14:17 Son Güncelleme: 26.12.2014 - 14:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da 'Devrim şehidi Kubilay'ı anma' töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülerek tutuklanan 16 yaşındaki M.E.A.'ya açılan soruşturmanın benzeri İzmir'de CHP'li gençlere açıldı.

CHP Gençlik Kolları’na üye 10 genç hakkında savcılık soruşturma açtı. Polis de emniyete çağırdığı gençlere görüntüleri izlettirip “Bu sen misin?” diye sorduktan sonra ifadelerini aldı. Gençler adına açıklama yapan Mustafa Evsen, “Hiç çekinmeden M.E.A.’nın kaderini paylaşırız. Doğrular adına cezaevine gireriz” dedi.

Konya’da, ‘Devrim şehidi’ Kubilay’ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanması tepki çekti. Tutukluğa itiraz üzerine M.E.A bugün tahliye edildi.

Bu olayın bir benzeri de İzmir’de yaşandı. Geçen, 16 Kasım’da CHP Gençlik kolları üyesi, gençler 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına dikkat çekmek için, ilginç biri protestoya imza attı. Karşıyaka İskele önünde kırmızı ışık yandığı zaman ellerindeki afişlerle yola çıktı. Yeşil ışık yandığı sırada ise, kaldırıma geçti.

GÖRÜNTÜ İZLETTİRİLDİ, İFADE ALINDI

Bu sırada, gençlerin hem yolsuzluk soruşturmaları, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için slogan atmalarını polis raporlarında yer verdi. Savcılık da ‘hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, protestoya katılan gençlerin kimliklerini tek tek tespit etti, ardından da Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı.

Burada ilk olarak gençlere, ‘görüntülerdeki kişi’ olup olmadığı soruldu. Ardından da, olayla ilgili ifadesi alındı. 9 kişinin bu güne kadar ifadesinin alındığı, hamile olan bir kadın göstericinin ise, ifadesinin daha sonra savcılık tarafından alınacağı öğrenildi.

AYNI KADERİ PAYLAŞIRIZ

Soruşturmada ifade veren CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Evsen, “Bizler yolsuzluklara dikkat çekmek için anayasal hakkımızı kullanıp açıklama yaptık. Zaten yanımızda polisler de vardı o sırada. Onların eşliğinde yaptık. Kanunsuz bir olayımız, taşkınlığımız olmadı. Şimdi, süreci bekliyoruz. Ülkedeki açıkça görüleni anlattık. Bunun için eğer suç olduğu tespit edilir hakkımızda ceza verilirse, yürekli gençleriz, doğruları söylemekten kaçınmayacağız. Konya’daki gencin kaderini paylaşırız” dedi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0