Görüş Bildir
Haberler
İtalya'da Kupa Finali Tartışılıyor

İtalya'da Kupa Finali Tartışılıyor

Fatih
05.05.2014 - 21:38

İtalya'da Kupa Finali Tartışılıyor

Başkent Roma’da geçen Cumartesi akşamı oynanan ve Napoli’nin, Fiorentina’yı 3-1 yenerek İtalya Kupası’nı kazandığı önemli final mücadelesi öncesinde yaşanan olaylar ülke gündeminde yer tutmaya devam ediyor.

Final maçındaki hadiselere ilişkin “La Stampa” gazetesine konuşan Başbakan Matteo Renzi, taraftar gruplarının etkisini kırmak istediğini belirterek, bu konuda sezon sonunda adım atacaklarının sinyalini verdi.

“Temmuz ve ağustos gibi ailelerin tribünlere dönmelerini sağlama konusuna odaklanacağız” diyen Renzi, bunun sadece eğitimle olmayacağını, zorlamanın da gerektiğine dikkati çekerek, “İngiltere ve ABD’de bu düzenlemeler nasıl yapıldıysa biz de bunu yapacağız” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da cumartesi günkü maçın öncesinde güvenlik amirleri ve Napoli takım kaptanı Marek Hamsik’in kale arkası tribününe giderek tribün liderleriyle yaptığı görüşmenin, bu kişilerden maçın başlaması için onay alınıyormuş gibi yansımasına tepki gösterdi.

Bakan Alfano, devletin, tribün liderlerinin sözüne göre hareket etmesinin söz konusu olamayacağını ifade ederek, Hamsik’in kale arkası tribününe “Bize oynamak için izin verin” demek için değil, aksine maç öncesi stat dışında yaşanan yaralama olayının iki takım taraftarının kavgasından kaynaklanmadığını söylemek için gittiğini belirtti.

Angelino Alfano, karşılaşmanın gecikmeli de olsa başlamasının, emniyet güçlerinin stat içi ve dışında güvenlik konusunda garanti vermesinden kaynaklandığına dikkati çekti. Alfano, şiddete karışan taraftarların ömür boyu statlara girmesini engellemek istediklerini dile getirerek, bu konuda yasal düzenlemeye gideceklerini bildirdi.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli de futbolun başrolünde, taraftarların değil, oynanan oyunun yer alması gerektiğini belirterek, statların tehdit yeri olamayacağını vurguladı. Prandelli, maç öncesi İtalyan Milli Marşı’nın Napoli taraftarlarınca ıslıklanmasının da kendisini üzdüğünü ve bunun uygar bir davranış olmadığını kaydetti.

İtalyan haber ajansı ANSA’ya konuşan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter de şiddetin her türlü halini kınadığını belirterek, insanları birleştiren bir unsur olması gereken futbolun, bu yaşananları hak etmediğini belirtti.

Öte yandan, görgü tanıklarının ifadesine göre silahla yaralama olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Roma taraftar grubu lideri Daniele De Santis, ifadesinde “Ateş açan ben değildim” dedi.

Maç öncesindeki olayda açılan ateş sonucu göğüsünden ağır yaralanan ve tedavisine Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde devam edilen Napoli taraftarı Ciro Esposito’nun soruşturmada suçlu olarak adının geçmesi ise annesi Antonella Leardi’yi kızdırdı. Doktorların, oğlunun durumunu halen karmaşık olarak tanımladığını aktaran anne, “Dün hastaneye gelen onca polisin onu korumak için geldiğini sanıyordum. Oysaki öyle değilmiş” diye konuştu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/05/05/italyad...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın