Görüş Bildir
Haberler
İstediğin İnsanın Psikolojisini Gizlice Etkileyerek İkna Etmenin 10 Yolu

etiket İstediğin İnsanın Psikolojisini Gizlice Etkileyerek İkna Etmenin 10 Yolu

koleksiyoner
19.09.2019 - 01:14 Son Güncelleme: 19.09.2019 - 13:20

Pazarlama alanından tutun bireysel hayatımıza kadar insanlarla iyi iletişim kurmaya ve ikna etmeye ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz durum ne olursa olsun, insanları olumlu bir şekilde etkileyerek yanımıza çekebilir ya da olayları lehimize dönüştürebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karşınızdaki kişinin zihinsel enerjisinin düşük olduğu bir anı seçin.

Zihnini çok çalıştırıp yorulmuş bir kişi, dinlenmiş birine göre çok daha kolay ikna olur. Çünkü beyin daha fazla yorulmak istemediği için içgüdüsel olarak size fazla karşı koyamaz ve zihin bizi kabul etmeye yakınlaştırır.

2. Fark ettirmeden taklit edin.

İkna etmek istediğiniz kişiye belli etmeden taklit ederseniz eğer başarılı olmak kaçınılmazdır. Çünkü insanlar kendilerine benzeyen yani kendilerine yakın gördükleri insanlara karşı daha kolay ikna olabiliyorlar. Eğer bu işi karşınızdaki anlamayacak şekilde yapmayı başarırsanız epey işinize yarayacaktır.

3. Yüz yüze görüşün ve beden dilinizi iyi kullanın.

Yapılan pek çok araştırmaya göre yüz yüze görüşmenin, bir fikri kabullendirmek için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Çünkü kullandığınız kelimeler ve ses tonunuz dışında; hareketleriniz, jest ve mimikleriniz karşı tarafı ikna etme konusunda oldukça güçlüdür. Karşı tarafa istediğiniz etkiyi daha rahat bırakmanızı sağlar. Ayrıca siz de karşı tarafın ne zaman sıkılmaya başladığını daha rahat anlar ve ona göre konuşmayı yönlendirirsiniz.

4. Dolambaçlı değil, açık ve net cümleleri tercih edin.

Kendinize güvenerek küçük bir özetle konuya giriş yapmalı ve daha sonra karşınızdaki kişiden aldığınız sinyallere göre fikir alışverişi yaparak konuya devam etmelisiniz. Unutmayın, seminer vermiyorsunuz sadece karşı tarafı ikna etmeye çalışıyorsunuz. Konuyu uzatmak karşı tarafta olumsuz izlenimler bırakmanıza neden olabilir.

5. Onu (kararında) öfkelendirin.

Karşınızdaki insanın duygularını ele geçirmenin en etkili yöntemlerinden biri de budur. Ama bu öfkelendirmenin kararında olması çok önemli. Kendini daha güçlü hissettirecek kadar öfkelendirmelisiniz. Kısaca onu gaza getirmeye çalışın. Gaza gelen birini ikna etmek çok daha kolay olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vurgulamalara dikkat edin.

Karşı tarafın, ne söyleyeceğinizi tahmin edebileceği kadar cümlelerinizin arasında boşluk bırakmayın. Dikkatleri ne söylediğinize değil nasıl söylediğinize çekmelisiniz.

7. Dezavantajları avantajlarla beraber sunun.

Karşı tarafa pembe gözlüklerle bakmadığınızı hissettirmek iyidir. Çünkü bu karşı tarafın bakış açısından da bakabildiğinizi ve her şeyin gayet farkında olduğunuzu gösterir. Aynı zamanda bu dezavantajları, avantajların arasına sıkıştırıp sunmanız karşı tarafın daha olumlu düşünmesini sağlar.

8. Dürüst olmayı elden bırakmayın.

Zaten abarttığınız karşınızdaki kişi tarafından anlaşıldığında tüm güvenilirliğinizi kaybetmiş olursunuz. Kimse de güvenmediği birine ikna olmaz herhalde. Siz o an abarttığınızın anlaşılmayacağını bilseniz de dürüstlüğü asla bırakmayın. Risklerden bahsedin. Hem bu şekilde daha güvenilir bir profil çizmiş olursunuz.

9. Karşınızdaki kişiyi değerli hissettirin.

İnsanlar kendilerini değerli hissetmekten hoşlanırlar. Onu özel hissettirmek ve onun fikirlerine değer verdiğini göstermek ikna olma hanelerine +1 olarak yazılıyor.

10. Son olarak pozitif ve olumlu olun.

Pozitif yaklaşım her zaman ve her yerde olumlu sonuçlar verir. Mesela: ''Üşengeçliğin seni dibe çeker!'' demek yerine '' Üşengeç olmayı bırakırsan çok daha fazlasını başarırsın!'' demek gibi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
807
283
224
189
132
124
123
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?