Görüş Bildir
Haberler
İşte Okulda Başarının Sırrı

İşte Okulda Başarının Sırrı

Efelerin Efesi
01.04.2014 - 14:28 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 15:25

Öyle bir iş düşünün ki hem yapmaktan muazzam bir keyif alıyorsunuz hem de size sosyal, psikolojik ve fiziksel artılar sağlıyor. İşte oyun çocuklar için tam da bu anlama geliyor. Oyun çocuklar için sadece bir vakit geçirme aracı değil, aynı zamanda hayatın erken bir provası oluyor. Oyun içinde üstlendikleri rollerle gelecek için kendilerine bir yol çiziyor, sosyalleşmeyi, diğer insanlarla iletişim kurmayı, karşılaşabilecekleri olası sorunları çözmeyi, onlarla baş etmeyi öğreniyorlar. 

Bunun yanı sıra çocuklar, kurallara uymayı, kazanmak için emek harcamayı, belli süreler belli bir konu üzerinde konsantre olmayı da yine oyun sırasında öğreniyor ve tüm bunları yaparken de eğleniyor. Yani sadece oyun deyip geçmemek gerekiyor, çocuğun başta okul başarısı olmak üzere, tüm hayattaki başarısı üzerinde oyunların büyük etkisi var.

İşte tüm bu sebeplerle özellikle okul öncesi dönemde çocukların oyun oynaması için fırsatlar yaratmak gerçekten çok önemli. Bu dönemde çeşitli kurslar, gruplar, derslerle çocuğu boğmak yerine...

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/okul-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0